Στη Λαγκαδιά Αλμωπίας ο Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου για τον εορτασμό των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού
Στη Λαγκαδιά Αλμωπίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Νίκος Παρούτογλου, με αφορμή τη μεγάλη θρησκευτική εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, τιμώντας την παράδοση και τη βαθιά πίστη των κατοίκων του μικρού και γραφικού χωριού.
Η παρουσία του Δημάρχου στην τοπική θρησκευτική πανήγυρη αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, σε μια ημέρα ιδιαίτερης σημασίας για τους κατοίκους της Λαγκαδιάς.
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, των Αγίων Αναργύρων που κατέχουν ξεχωριστή θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανιδιοτελή προσφορά και τη θεραπεία των συνανθρώπων τους.
Ο Νίκος Παρούτογλου έδωσε το «παρών» στον εορτασμό, αναδεικνύοντας με την παρουσία του τη σημασία που έχουν οι μικρές κοινότητες της Αλμωπίας, η διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και η στήριξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Η Λαγκαδιά, ένα από τα μικρά χωριά της Αλμωπίας, διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις και τα θρησκευτικά της έθιμα, με τους κατοίκους να τιμούν κάθε χρόνο με ιδιαίτερη ευλάβεια τους προστάτες Αγίους τους.
Η παρουσία του Δημάρχου σε τέτοιες εκδηλώσεις αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς υπογραμμίζει ότι ακόμη και οι μικρότεροι οικισμοί του Δήμου αξίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, με τις ευχές για υγεία, δύναμη και ευλογία να κυριαρχούν.
Χρόνια πολλά στη Λαγκαδιά Αλμωπίας και σε όλους όσοι γιορτάζουν!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
To ΠΑΣΟΚ έχασε το άλλοτε «κάστρο» του: Ο λόγος της κατακόρυφης πτώσης
01 Νοεμβρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ