Στην Ελλάδα το στέλεχος Pirola του κοροναϊού – Ακόμα 35 θάνατοι
Επικρατεί η "Έρις".

Πέντε κρούσματα του στελέχους BA.2.86 του κοροναϊού, περισσότερου γνωστού ως Pirola έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.
To επταήμερο που τέλειωσε στις 17 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν 39 θάνατοι ηλικιωμένων ασθενών, συγκριτικά με 32 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ αύξηση καταγράφεται επίσης στον αριθμό των εισαγωγών και το ποσοστό των θετικών δειγμάτων.
Το στέλεχος ΒΑ.2.86 της παραλλαγής Όμικρομ έχει τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο μεταδοτικό ή ότι προκαλεί σοβαρότερη νόσο.
«Βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτελεί την κυρίαρχη υπο-παραλλαγή σε καμία γεωγραφική περιοχή ανά την υφήλιο» επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.
Επικρατεί η «Έρις»
Όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον, με το στέλεχος «Έρις» EG.5 να επικρατεί με ποσοστό 41%.
Ακιολουθούν το στέλεχος «Αρκτούρος» XBB.1.16 με 28% και «Kraken» ΧΒΒ.1.5 με 26%.
πηγή :tanea.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ-Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα
17 Σεπτεμβρίου 2025 -
Νέα Πέλλα: Και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι...ωραία!
17 Σεπτεμβρίου 2025 -
Κίτρινο ταξίδι από την Έδεσσα στο Αγρίνιο – Οι φίλοι του Άρη πανηγύρισαν τη νίκη
17 Σεπτεμβρίου 2025 -
Θρίαμβος του Λεβαδειακού απέναντι στον ΠΑΟΚ
17 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ