close search results icon

Στο δικαστήριο ο γιος του Μπάιντεν - Δηλώνει ένοχος για να αποφύγει τη φυλακή

Η συμφωνία τερματίζει μια μακροχρόνια έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, μετέβη σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, για να δηλώσει ένοχος σχετικά με δύο φορολογικά εγκλήματα και να παραδεχθεί ότι κατείχε παρανόμως όπλο ως χρήστης ναρκωτικών. Η παραδοχή ενοχής προέκυψε έπειτα συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.

Κατά του Χάντερ, ο οποίος δεν αναμένεται να καταδικαστεί σήμερα, οι εισαγγελείς θα προτείνουν ποινή δύο ετών με αναστολή για τις φορολογικές παραβάσεις. Επίσης, η συμφωνία που έχει κάνει, θα τον απαλλάξει από τη δίωξη για την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου ως χρήστης ναρκωτικών, εάν τηρήσει τους όρους που έχουν θέσει οι εισαγγελείς.

Η συμφωνία τερματίζει μια μακροχρόνια έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον δεύτερο γιο του Μπάιντεν, ο οποίος έχει αναγνωρίσει ότι πάλεψε με τον εθισμό μετά τον θάνατο του αδελφού του Μπο Μπάιντεν το 2015. Αποτρέπει επίσης μια δίκη που θα είχε απασχολούσε για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες τον Λευκό Οίκο, που προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ