close search results icon

Στο επίκεντρο η Σύνδεση με την Εγνατία – Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με τον Υπουργό Υποδομών

Στο επίκεντρο η Σύνδεση με την Εγνατία – Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με τον Υπουργό Υποδομών

Στο επίκεντρο η Σύνδεση με την Εγνατία – Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με τον Υπουργό Υποδομών

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστο Δήμα είχε ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Νίκος Κουτσογιάννης, παρουσία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και Βουλευτού Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ο Δήμαρχος Νάουσας έθεσε ζητήματα οδικών υποδομών που αφορούν τον Δήμο μας, εστιάζοντας στην κατασκευή νέας γέφυρας στην περιοχή του νοσοκομείου και στην πρωτοβουλία των τριών δήμων Έδεσσας, Βέροιας και Νάουσας και των δύο περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας για τη δημιουργία ενός νέου ορεινού οδικού άξονα που θα συνδέσει τα χιονοδρομικά του Καϊμακτσαλάν, των 3-5 Πηγαδιών και του Σελίου συμβάλλοντας σε καθοριστικό βαθμό στην τουριστική ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα της Εγνατίας.

Ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό πως η σύνδεση μας με την Εγνατία οδό είναι ζήτημα μείζονος αναπτυξιακής σημασίας για τον τόπο μας που θα συμβάλει στην έξοδο από την απομόνωση, στη μείωση των χρόνων πρόσβασης στη Θεσσαλονίκη και την Έδεσσα και στην αύξηση της ασφάλειας των μετακινούμενων.

Έθεσε ως επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σχετική πρόβλεψη για την υλοποίηση της στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας οδού.

Ο Υπουργός κ. Δήμας δεσμεύτηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκκινήσει διαδικασία για την ένταξη της κατασκευής της γέφυρας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της Εγνατίας οδού και κατανοώντας πλήρως το δίκαιο και εύλογο του αιτήματος που τέθηκε από τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή κ. Βεσυρόπουλο τόνισε πως πρόθεση του είναι η ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή μας μέσω της διαδικασίας παραχώρησης της Εγνατίας οδού.

Για τον σκοπό αυτό, σε συνεργασία μαζί μας, μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση της Εγνατίας οδού στην παραχωρησιούχο εταιρεία θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο για την ένταξη του έργου ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του συνόλου της Εγνατίας οδού.

Με σταθερά βήματα, με σχέδιο και μεθοδικότητα αλλάζουμε τον τόπο μας και τον κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή.

Γραφείο Τύπου Δήμου Νάουσας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ