close search results icon

Στο Λόφο Κιλκίς για τον Άγιο Φανούριο

Στο Λόφο Κιλκίς για τον Άγιο Φανούριο

Στον Άγιο Φανούριο στο Λόφο Κιλκίς βρέθηκε ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος. 

Ο Άγιος Φανούριος, μεγαλομάρτυρας της Ορθοδοξίας, οδήγησε τα βήματα πλήθους Κιλκισιωτών στο όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που βρίσκεται στις παρυφές του Λόφου της πόλης του Κιλκίς.

Αν και ελάχιστα στοιχεία διασώζονται από την θαυμαστή βιοτή και το Μαρτύριό του υπέρ του Χριστού, εκατοντάδες ευλαβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές ανηφόρισαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του για να προσκυνήσουν την ιερή του Εικόνα και να λάβουν τη θεία χάρη του.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2022, χοροστάτησα, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως και Ιεροδιακόνους, παρουσία του πολιού κληρικού π. Νικολάου Πιλιτσόπουλου, τον οποίο προσεφώνησα καταλλήλως αναφερόμενος στην καλή μαρτυρία που δίνει όλα αυτά τα χρόνια από το Παρεκκλήσι του Αγίου και την θυσιαστική του αγάπη.

Στο λόγο μου αναφέρθηκα στο βίο και στη μεγάλη αγάπη του για τον Κύριο της δόξης που τον οδήγησε στο Μαρτύριο, λαμβάνοντας την τιμή της αγιότητος από τον ίδιο τον Χριστό!

Τόνισα ότι ο τιμώμενος Άγιος φανερώνει το θέλημα του Θεού, την ακλόνητη πίστη που οφείλουμε να εκφράζουμε στον καθημερινό μας αγώνα αλλά και τις αξίες που πρέπει να πρεσβεύουμε, αντιλαμβανόμενοι τον σκοπό της ζωής μας!

Τέλος, ευχήθηκα ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες, επαίνεσα το εκκλησίασμα για την ευλάβεια και προσευχητική του συμμετοχή και ευλόγησα τις προσφερόμενες φανουρόπιτες που κυριάρχησαν στον αύλειο χώρου του Ιερού Παρεκκλησίου.

Επικεφαλής του πυκνού εκκλησιάσματος ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Καλλισθένη Πάκα, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 27 Αυγούστου τ.έ., ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ