close search results icon

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός – “Από Αττικό Μετρό θα μετονομαστεί σε Ελληνικό Μετρό”

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός – “Από Αττικό Μετρό θα μετονομαστεί σε Ελληνικό Μετρό”

“Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη”, δήλωσε με χαμόγελο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποβίβασή του από το Μετρό στον τερματικό σταθμό, στην Πυλαία, ενώ ανακοίνωσε ότι το Αττικό Μετρό θα μετονομαστεί σε Ελληνικό Μετρό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Την δοκιμαστική διαδρομή της βασικής γραμμής του Μετρό έκανε το πρωί της Πέμπτης (18/5) ο Πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στο πλαίσιο της προεκλογικής του επίσκεψης στην πόλη, συνοδευόμενος επίσης από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο, τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Καραγιάννη και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την διαδρομή από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, φτάνοντας στον τελικό προορισμό της γραμμής, τον σταθμό της Νέας Ελβετίας, στην Πυλαία.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι τήρησε την δέσμευση της για το έργο.

“Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες, το μετρό της Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό έργο δίνεται πια σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να μας συνοδεύσουν σήμερα, διανύοντας όλη την πρώτη βασική διαδρομή, διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη”, ανέφερε προστατεύοντας παράλληλα την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία αναδείχθηκε μέσα από τα έργα του μετρό.

Η μετονομασία σε Ελληνικό Μετρό

Την μετονομασία από Αττικό Μετρό σε Ελληνικό Μετρό ανακοίνωσε παράλληλα ο Πρωθυπουργός. “Είναι πράγματι μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για τη Θεσσαλονίκη καθώς ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πια πράξη. Να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι εργάστηκαν με πραγματικά πολύ μεγάλο κόπο για να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να μπορέσουν να περάσουν από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου του οποίου ξεκινά τη δοκιμαστική του λειτουργία. Η Θεσσαλονίκη αποκτά πια το δικό της μετρό και ήρθε η ώρα να μετονομαστεί η Αττικό Μετρό σε Ελληνικό μετρό για να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο ότι και η συμπρωτεύουσα αποκτά το μετρό που της αξίζει”, δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον σταθμό Βενιζέλου όπου θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει με πόσο μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά γίνεται η επανατοποθέτηση πολύ σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

“Κάνουμε πραγματικά πράξη το μετρό Θεσσαλονίκης”, είπε αποχωρώντας από τον τερματικό σταθμό του Μετρό.

Σημειώνεται ότι τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

thesstoday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ