Στο πλευρό της Εκκλησίας οι κάτοικοι χωριού της Αλμωπίας – Καταγγελία για αγρυπνία οδήγησε ιερέα και πρόεδρο στο ΑΤ Αριδαίας
Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε σε χωριό της Αλμωπίας, όταν καταγγελία κατοίκου για αγρυπνία που τελέστηκε στον τοπικό ιερό ναό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας ο ιερέας της ενορίας και ο πρόεδρος της κοινότητας για παροχή εξηγήσεων.
Η διαμαρτυρία αφορούσε την ένταση του ήχου από τα μεγάφωνα της εκκλησίας. Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί μετέβησαν στο χωριό και, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία, ζήτησαν από τον ιερέα και τον πρόεδρο να τους συνοδεύσουν στο Τμήμα.
Το περιστατικό, ωστόσο, φαίνεται πως ένωσε την τοπική κοινωνία, καθώς οι κάτοικοι εκφράζουν ανοιχτά τη στήριξή τους προς την Εκκλησία και τον ιερέα. Όπως τονίζουν, οι αγρυπνίες αποτελούν διαχρονική παράδοση και σημαντικό στοιχείο της πνευματικής ζωής του χωριού, με βαθιές ρίζες στην τοπική ιστορία και τα ήθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις, οι δύο άνδρες αποχώρησαν από το ΑΤ Αριδαίας, ενώ το θέμα θεωρείται λήξαν, με την τοπική κοινωνία να δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις θρησκευτικές της εκδηλώσεις.
Φωτογραφία: Αρχείο pellanews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πέλλας (live)
27 Φεβρουαρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ