close search results icon

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για τα 101 ελεύθερα χρόνια του ο Τζιτζικώστας

Παρακολούθησε δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι. 

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου Σερρών παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Σιδηροκάστρου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Σιδηροκάστρου και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής και τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καριπίδης και Θανάσης Μαλλιαράς.

230627-sidirokastro1.jpg

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

Είμαστε σήμερα στο Σιδηρόκαστρο για να τιμήσουμε τους ήρωες Μακεδόνες που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι σε μια κυρίαρχη, ισχυρή, ανεξάρτητη και σύγχρονη Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για το ιδανικό της Ελευθερίας και δικό μας χρέος είναι να τιμούμε τους αγώνες τους, με συνέπεια, αλλά και με υπερηφάνεια. Για να μην ξεχαστεί η θυσία τους και για να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορική μας κληρονομιά. Είναι δικό μας χρέος, μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, να μεταλαμπαδεύσουμε το παράδειγμά τους στις νεότερες γενιές. Και επιπλέον οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες τους, την αυταπάρνησή τους, την πίστη τους στον Ελληνισμό και την πατρίδα, αλλά και την προσήλωσή τους στο καθήκον, για να μπορέσουμε κι εμείς να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά και θα συνεχίσει να τιμά τα ιστορικά ορόσημα του Ελληνισμού. Ενωμένοι, χαράσσουμε την προοπτική, ενισχύουμε την ανάπτυξη και δημιουργούμε το μέλλον του Σιδηροκάστρου, των Σερρών, της Μακεδονίας. Ένα μέλλον καλύτερο για όλους τους συμπολίτες μας, σε μια ελεύθερη πατρίδα, που τη χρωστάμε στους ήρωές μας”.

230627-sidirokastro10.jpg






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ