close search results icon

Στοχοποιούνται στα social media δικαστές που ψήφισαν υπέρ της δίωξης του Τραμπ

Σύμφωνα με το CNN τα πρόσωπα αυτά στοχοποιούνται από ανώνυμους χρήστες που ουσιαστικά παροτρύνουν σε βία εναντίον τους.

Ονόματα, φωτογραφίες, προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και διευθύνσεις κατοικιών που ανήκουν σε μέλη της δικαστικής επιτροπής της κομητείας Φούλτον, που ψήφισε υπέρ της δίωξης του Ντόναλντ Τραμπ και ακόμη 18 ατόμων, κυκλοφορούν στις πλατφόρμες των social media τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το CNN τα πρόσωπα αυτά στοχοποιούνται από ανώνυμους χρήστες που ουσιαστικά παροτρύνουν σε βία εναντίον τους εξαιτίας της απόφασης που έλαβαν κατά του τέως προέδρου των ΗΠΑ. Το CNN δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα εάν οι φωτογραφίες, οι λογαριασμοί social media και οι διευθύνσεις κατοικίας όντως ανήκουν στους δικαστές.

Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι τα ονόματα, που κυκλοφορούν στις συγκεκριμένες αναρτήσεις αντιστοιχούν πράγματι σε τουλάχιστον 13 από τα 26 μέλη της δικαστικής επιτροπής της κομητείας. Δεν είναι σαφές εάν οι φωτογραφίες αντιστοιχούν στους εν λόγω δικαστές ή ανήκουν σε πρόσωπα που έτυχε να έχουν το ίδιο όνομα. Ορισμένες διευθύνσεις φαίνεται πάντως να είναι λάθος. Είτε πρόκειται για τους δικαστές είτε για περιπτώσεις συνωνυμίας, οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να δεχθούν πάσης φύσεως παρενόχληση.

Σε μία από τις περιπτώσεις, influencer με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακολούθους, γνωστός για τη στήριξή του στον Τραμπ, μοιράστηκε screenshots από τα προφίλ ατόμων που φέρεται να είναι μέλη της δικαστικής επιτροπής. Στη συνέχεια διέγραψε την ανάρτηση.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους δικαστές δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τα γεγονότα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ