close search results icon

Στον Εβρο σήμερα ο Μητσοτάκης, για την υπογραφή επέκτασης 35 χλμ. του φράχτη -Μήνυμα για τη θωράκιση των συνόρων

Στον Εβρο σήμερα ο Μητσοτάκης, για την υπογραφή επέκτασης 35 χλμ. του φράχτη -Μήνυμα για τη θωράκιση των συνόρων

Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει τα σύνορα από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο για την υπογραφή της σύμβασης για τα έργα επέκτασης του φράχτη.

Η εισήγηση υπέρ της τροπολογίας που μπλοκάρει την χρηματοδότηση του έργου με ευρωπαϊκά κεφάλαια από τον Δημήτρη Παπαδημούλη στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναδείξει με μεγαλύτερη ένταση τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονόμευσε τη χώρα του με την συγκεκριμένη τροπολογία και έδωσε την ευκαιρία στις χώρες που δεν θέλουν να επιμεριστούν το βάρος για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. να μην συνεισφέρουν οικονομικά με αποτέλεσμα το κόστος να επιβαρύνει μόνο την Ελλάδα. Την στιγμή ειδικά που το κλίμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αρχίζει να αλλάζει και να αναγνωρίζεται η σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης για να μπορέσει να υπάρξει ορθή διαχείριση του μεταναστευτικού.

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η στήριξη των ακριτικών περιοχών και η θωράκιση των συνόρων

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια και να μην υπάρχει η δυνατότητα να επαναληφθούν όσα έγιναν το 2020 με την υποκινούμενη από την Τουρκία εισβολή μεταναστών. Ο Έβρος είναι μία από τις τρεις περιφέρειες που επέλεξε να είναι υποψήφιος για να δηλώσει και με αυτό τον τρόπο ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση του η στήριξη των ακριτικών περιοχών και η με κάθε τρόπο θωράκιση των συνόρων.

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει την πρόθεση «η χώρα να επανέλθει στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό στις ημέρες χάους που ζούσαμε επί των ημερών τους». Θύμισε ότι και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε χαρακτηρίσει παράνομο τον φράχτη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ύπαρξη του και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν την κατάσταση σήμερα με τα όσα συνέβαιναν την περίοδο 2015-2019 όταν το 75% των ροών προς την Ευρώπη περνούσε από την Ελλάδα και η χώρα δυσφημούνταν από τις εικόνες στη Μόρια και την Ειδομένη.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για μια οργανωμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει διεθνώς τη χώρα στο θέμα του μεταναστευτικού φέρνοντας ως παράδειγμα «τα fake news για push backs και την υπόθεση με τους 38 μετανάστες στη νησίδα του Έβρου και την στάση που τήρησε για το ψέμα με τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που θα συνοδεύσει σήμερα τον πρωθυπουργό στον Έβρο στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Το έργο προβλέπει κατασκευή, κατά τμήματα, εμποδίου συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ Ψαθάδων – Κορνοφωλιάς και το ύψος του φράχτη θα είναι πέντε μέτρα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν σε δέκα μήνες. 

 iefimerida.gr

Φωτογραφία EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ