close search results icon

Survivor All Star: Σκέψεις για εμπάργκο από τα υπόλοιπα κανάλια

Survivor All Star: Σκέψεις για εμπάργκο από τα υπόλοιπα κανάλια

Ο ανταγωνισμός θεριεύει, οι ισορροπίες μεταξύ των καναλιών αλλάζουν… Προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας προβολής όλων των προγραμμάτων του δεύτερου μισού της σεζόν το συμπέρασμα είναι πως χώρος υπάρχει για όλους στο prime time αλλά η μυθοπλασία συνεχίζει να προπορεύεται των ριάλιτι αν αθροίσουμε τα ποσοστά των σειρών και των παιχνιδιών αντίστοιχα.

Το «Survivor All Star» δέχεται έντονες πιέσεις στους πίνακες τηλεθέασης, πολύ μεγαλύτερες δέχεται όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ και κυρίως η πρωινή ψυχαγωγική του σταθμού το «Πρωινό μας». Η μεταγραφή της Φαίης Σκορδά στο κανάλι του Αμαρουσίου καλλιέργησε προσδοκίες που ήδη διαψεύσθηκαν ενώ οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης της πρωινής ζώνης του καναλιού του Φαλήρου με την έναρξη του «Survivor» προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

Κοινώς το τηλεοπτικό κοινό προτιμούσε τις προηγούμενες ημέρες να μαθαίνει τα νέα και τα σπόιλερ του ριάλιτι επιβίωσης από τις εκπομπές της Κατερίνας Καινούργιου και του Γιώργου Λιάγκα. Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται θέλουν τους επικεφαλής της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 να άσκησαν έντονες πιέσεις προς το κανάλι ώστε να μην μεταδίδονται πληροφορίες από τον ανταγωνισμό. Η διαρροή της αποχώρησης της Ευριδίκης Βαλαβάνη από το «Survivor All Star» ήταν το κερασάκι στην τούρτα και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πριν προβληθεί το επίμαχο επεισόδιο του «Survivor» είχε αποσταλεί το εξώδικο σε Mega, ANT1, Alpha, Star και Open για την απαγόρευση της μετάδοσης των σπόιλερ. Συνοδευόμενο από την προειδοποίηση πως εάν αυτό συνεχιστεί θα ακολουθήσει πλήρες εμπάργκο.

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε ένα μεγάλο σπόιλερ από το «Πρωινό μας» όπου ανακοινώθηκε η είσοδος στο ριάλιτι των Γιώργου Κόρομι στην ομάδα των «Διάσημων» ενώ της Ρίας Κολοβού και τους Κρις Σταμούλη στην ομάδα των «Μαχητών». Δεν θα πρέπει βέβαια να αποκλειστεί στο τέλος να υπάρξει εμπάργκο των άλλων καναλιών προς το «Survivor» καθώς έπεσε και αυτό ως σενάριο στο τραπέζι των συσκέψεων κάποιων εκπομπών.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις άδειες - Φήμες εξαγοράς του Alpha από τη Νοva

Με τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την ασφάλεια των μεταφορών το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή έρχονται σημαντικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο με τις προϋποθέσεις κατοχής άδειας για την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών. Η τροπολογία εναρμονισμένη με την κοινοτική ευρωπαϊκή οδηγία άρει το εμπάργκο σε παρόχους συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών να έχουν συμμετοχή και σε δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας. Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει πως οι μέτοχοι εταιρειών που κατέχουν άδεια παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μπορούν να κατέχουν παράλληλα άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.

Ήδη υπάρχει έντονη δυσφορία με αυτή την τροπολογία σε κάποιους εν ενεργεία ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών για άλλους ωστόσο ανοίγει ο δρόμος για νέες κινήσεις. Πληροφορίες που αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνονται όπως είναι λογικό αναφέρουν πως πολύ σύντομα υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο η τηλεόραση του Alpha - για την ακρίβεια το υπόλοιπο 50% των μετοχών που κατέχει η «Μότορ Όιλ» και το μάνατζμεντ της εταιρείας - να περάσουν στην ιδιοκτησία της Nova. Προφανώς ένα τέτοιο σενάριο εφόσον υλοποιηθεί θα επιφέρει σημαντικές αναδιατάξεις στο υφιστάμενο καθεστώς της εγχώριας τηλεοπτικής αγοράς.

Η αλήθεια για το συμβόλαιο Αρναούτογλου - ΑΝΤ1

Το καλοκαίρι του 2024 λήγει το τριετές συμβόλαιο του Γρηγόρη Αρναούτογλου με τον ΑΝΤ1. Και οι δύο πλευρές είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη συνεργασία τους και ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν. Το «The 2night show» θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά χωρίς φυσικά να είναι από τώρα σαφές εάν θα έχει δύο ή τρία επεισόδια προβολής την εβδομάδα. Παράλληλα το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος» που θα επιστρέψει στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 από τον Απρίλιο μετά το τέλος των «Αρβύλα» και του «Βινυλίου» θα ρίξει αυλαία για φέτος το καλοκαίρι. Από το Σεπτέμβρη του 2023 θα έχει μόνιμη παρουσία στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 στην απογευματινή ζώνη. Ήδη έχουν παραγγελθεί από τον ΑΝΤ1 στην εταιρεία παραγωγής JK Productions 200 επιπλέον επεισόδια. Στο τραπέζι έχει επανέλθει και το σενάριο του «Super Εκατομμυριούχου» που θα προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα σε prime time ζώνη με πολύ μεγαλύτερα βέβαια χρηματικά ποσά αλλά και πιο δύσκολες ερωτήσεις.

«Κλείδωσαν» «Σασμός» και «Γη της Ελιάς» για την επόμενη σεζόν

Κανονικά συνεχίζουν την επόμενη σεζόν όπως είχε γράψει εδώ και αρκετές εβδομάδες το Reader τόσο ο «Σασμός» στον Alpha όσο και «Η Γη της Ελιάς» στο Mega. Μάλιστα οι παραγωγοί και των δύο σειρών δηλαδή ο Γιάννης Καραγιάννης για τη δραματική σειρά του Alpha και ο Αντρέας Γεωργίου για την κοινωνική δραματική σειρά του Mega έχουν έρθει ήδη σε αρχικές συμφωνίες με τους βασικούς τους πρωταγωνιστές για τη νέα σεζόν που θα ανοίξει το φθινόπωρο. Και στις δύο σειρές θα υπάρξουν βέβαια πολύ μεγάλες ανανεώσεις στα καστ με είσοδο νέων προσώπων.

Πηγή: reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ