close search results icon

Σύλλογος Ενιαίων Αγροτών Νάουσας: Έχει περάσει μια εβδομάδα Υπουργέ και δεν..."

"Η δέσμευση σας πρέπει να γίνει άμεσα πράξη". 

Σύλλογος Ενιαίων Αγροτών Νάουσας: Έχει περάσει μια εβδομάδα Υπουργέ και δεν..."

"Ο υπουργός λοιπόν δεσμεύτηκε ότι οι ποσότητες των ροδάκινων και νεκταρινιών που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό μέσα στα ψυγεία και δεν υπάρχει περίπτωση διάθεσης θα αποσυρθούν με την διαδικασία κομποστοποίησης και θα αποζημιωθούν". Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, σε μία "υπενθυμιστική" ανακοίνωση-καμπανάκι, ο Σύλλογος Ενιαίων Αγροτών Νάουσας, με την υπογραφή του Προέδρου του Μάκη Αντωνιάδη και του Διοικητικού Συμβουλίου.

"Έχει περάσει μια βδομάδα από τότε", λένε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Πέρασε ήδη μία εβδομάδα από την εκδήλωση στις 8/9/22 για τα αγροτικά (βροχοπτώσεις, αδιάθετες ποσότητες ροδάκινου) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν παρών ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς.

Ο υπουργός λοιπόν δεσμεύτηκε ότι οι ποσότητες των ροδάκινων και νεκταρινιών που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό μέσα στα ψυγεία και δεν υπάρχει περίπτωση διάθεσης θα αποσυρθούν με την διαδικασία κομποστοποίησης και θα αποζημιωθούν. Από τη συγκεκριμένη δέσμευση του υπουργού έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.Τα ροδάκινα που βρίσκονται στα ψυγεία πρέπει άμεσα να καταγραφούν και να προχωρήσουν στη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Πρέπει λοιπόν η δέσμευση του Υπουργού να γίνει άμεσα πράξη.

Οι ροδακινοπαραγωγοί δεν αντέχουν άλλο, απ' τη μια οι άκαιρες βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής και απ' την άλλη ο πόλεμος που έφερε φτώχια στους λαούς της Ευρώπης δημιούργησε ένα τείχος στις εξαγωγές με αποτέλεσμα να μείνουν αυτές οι μεγάλες ποσότητες προϊόντων αδιάθετες στα ψυγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ