close search results icon

Συμμετοχή του ΑΣ Πέλλας στο ευρωπαϊκό έργο "Space4green"

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα συνεδρίασης.

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της συνεδρίασης των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου "Space4green" με την συμμετοχή του ΑΣ ΠΕΛΛΑΣ στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ "CISCO", στην Θεσσαλονίκη. 

as3.jpg

Το Space4Green έρχεται να αναπτύξει έναν μηχανισμό, που συνδυάζει τη χρήση του δορυφορικού συστήματος Galileo και την τεχνολογία Blockchain για την αξιόπιστη και ακριβή καταγραφή της θέσης και του χρόνου, που συμβαίνει μία ενέργεια, ή λαμβάνει χώρα ένα συμβάν.

Η AgroApps θα αξιοποιήσει τον μηχανισμό του SPACE4GREEN για την καταγραφή των ενεργειών στο ημερολόγιο αγρού, οδηγώντας σε πληρέστερη εκτίμηση της επίδρασης των καλλιεργητικών πρακτικών στο περιβάλλον. Παράλληλα θα αξιολογήσει αν οι πρακτικές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιώσιμης γεωργίας και της νέας ΚΑΠ.

Με τον τρόπο αυτό, θα εμπλουτιστεί και θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό διαβατήριο προϊόντος, με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας καταναλωτής ή μια επιχείρηση που προβληματίζεται για τη βιωσιμότητα του τρόπου παραγωγής των αγροτικών προϊόντων που επιλέγει.

as1.jpg

Δυο λόγια και για τον χώρο που έγινε η συνεδρίαση. Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη Cisco σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και η προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού.

Όπως βλέπουμε, παρών σε μία ακόμη καινοτομική δράση της ψηφιακής εποχής ο ΑΣ Πέλλας, με τον γνωστό γεωπόνο Τραϊανό Τερζή, που βρίσκεται στο Διεθνές Κέντρο και εκπροσωπεί επάξια τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας (ΑΣ Πέλλας).






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ