close search results icon

Συναγερμός για τα καύσιμα: 1 στα 4 πρατήρια αισχροκερδεί

Συναγερμός για τα καύσιμα: 1 στα 4 πρατήρια αισχροκερδεί

Ανησυχία προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο, και πρωτίστως στους πολίτες, η πορεία των τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων από τη ΔΙΜΕΑ. Είναι ενδεικτικό ότι σε 137 ελέγχους που έγιναν σε πρατήρια καυσίμων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι 64 και εξ αυτών διαπιστώθηκαν 17 παραβάσεις για αισχροκέρδεια. Ουσιαστικά, το 26%, δηλαδή 1 στα 4 πρατήρια καυσίμων αισχροκερδεί, καθώς κινείται πάνω από το όριο κέρδους που είχε τον Αύγουστο του 2021.

Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι απέναντι στις πολύ χαμηλές τιμές, διαμηνύοντας ότι θα γίνουν έλεγχοι και σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη χώρα υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Αυξήθηκαν κατά 40% τα καύσιμα σε ένα χρόνο

Για την αμόλυβδη, η μέση πανελλήνια τιμή ήταν χθες στο 2,27, ενώ πριν ένα χρόνο ήταν στο 1,60, μια αύξηση της τάξης του 40%.

Ενδεικτικά, πάντα για την αμόλυβδη, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Κυκλάδες: 2,45

Μήλος 2,62

Δωδεκάνησα 2,40

Ρέθυμνο 2,32

Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου 2,49

Αθήνα 2,25

Νέα Σμύρνη 2,43

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι στιγμής «πέφτουν» πρόστιμα των 5.000 ευρώ στα πρατήρια που… συλλαμβάνονται να αισχροκερδούν. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχουν βεβαιωθεί συνολικά πρόστιμα ύψους 3 εκατ ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος είναι υπότροπος το πρόστιμο τετραπλασιάζεται.


iefimerida.gr

Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ