Συνάντηση Γεωργιάδη – Σταμενίτη για την ανασύσταση του ΕΣΥ και τις ανάγκες Υγείας στην Πέλλα
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του Βουλευτή Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη, με επίκεντρο τις εξελίξεις και τις προτεραιότητες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την ανασύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), καθώς και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται για τη βελτίωση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και των υγειονομικών εγκαταστάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες του Νομού Πέλλας στον τομέα της Υγείας, με τον κ. Σταμενίτη να μεταφέρει στον Υπουργό τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές δομές υγείας, καθώς και τις προτεραιότητες για την ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.
Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα του ΕΣΥ και θα αναβαθμίσουν την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τους εκπροσώπους της περιφέρειας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διαρκών επαφών του Υπουργείου Υγείας με βουλευτές και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο έναν σύγχρονο και ισχυρό δημόσιο τομέα Υγείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις με τους νέους ΚΑΔ 2025
23 Ιανουαρίου 2026 -
Στην πέμπτη Σύνοδο του Δικτύου Β-40 στο Ζάγκρεμπ Κροατίας ο Δήμαρχος Κιλκίς
23 Ιανουαρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ