close search results icon

Συνάντηση Σταμενίτη για τα έργα υποδομών στην Πέλλα

Συνάντηση Σταμενίτη για τα έργα υποδομών στην Πέλλα

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκουρα για τα έργα υποδομών στον Νομό Πέλλας

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία του έργου κατασκευής και αναβάθμισης του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, που αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας έργο για τον Νομό Πέλλας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα δεδομένα για τα έργο, όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας έχουν ως εξής:

1. Μετά από αναγκαίες παρατάσεις, ξεκινάει η Β’ Φάση του έργου για την επιλογή αναδόχου, που θα κατασκευάσει το έργο. Περιλαμβάνει τον ανταγωνιστικό διάλογο, διαδικασία κατά την οποία τα σχήματα που έχουν επιλέγει πρέπει να υποβάλουν τους φακέλους συμμετοχής στον διάλογο, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για τη μελέτη εφαρμογής και τα τιμολόγια προσφοράς. Ενώ τέλος, να συγκροτήσουν το οικονομικό σχήμα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό.

2. Μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να έχει ξεκινήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι, ότι παρά τις αναγκαίες καθυστερήσεις, που κατά κανόνα εμφανίζουν όλα τα έργα, οι διαδικασίες προχωρούν, με θετικό το γεγονός ότι στη διεκδίκηση του έργου παραμένουν σταθερά 4 επιχειρηματικά σχήματα.

Επιπρόσθετα, έθεσα εκ νέου και το ζήτημα της χρηματοδότησης μελέτης του νέου δρόμου Γιαννιτσά – Νησέλι (Κόμβος Αλεξάνδρειας), παρουσιάζοντας αναλυτικά στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη τη νέα χάραξη, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία και δεύτερης σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, από την περιοχή των Γιαννιτσών. Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και τα περιθώρια υλοποίησης του.

Ενώ τέλος, όσον αφορά το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, η ενημέρωση από τον Υπουργό είναι ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ