close search results icon

Συνάντηση του Διονύση Σταμενίτη με αγρότες της Πέλλας

Συνάντηση του Διονύση Σταμενίτη με αγρότες της Πέλλας

Στον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας με εκπροσώπους των παραγωγών.

Συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες μας αλλά και για τις ενέργειες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα με σκοπό να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Και σήμερα πάλι είμαστε εδώ για να ακούσουμε την αγωνία τους και με κατάλληλες παρεμβάσεις και πολιτικές αποφάσεις να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο.

Οι χρονιές που πέρασαν ήταν αρκετά δύσκολες τόσο λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες όσο και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθης αύξησης του κόστους παραγωγής αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία και των προβλημάτων που δημιούργησε στις αγορές.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι ενισχύσεις σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα. Ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλες καλλιέργειες.

Να είναι βέβαιοι οι αγρότες μας ότι, όποιες παραλείψεις ενδεχομένως υπάρχουν, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθωθούν. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει άλλωστε ότι στέκεται στο πλευρό τους.

Ευχαριστώ το ΔΣ του Συλλόγου για την πρόσκληση και την παραγωγική συζήτηση που είχαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ