Συνταγή για αλμυρό σουφλέ κανταΐφι

Συνταγή για αλμυρό σουφλέ κανταΐφι που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου είναι παραλλαγή του κλασσικού σουφλέ με βάση το κανταΐφι
Υλικά
Για το κανταΐφι:
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
600 ml γάλα χλιαρό
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
5 αυγά
1 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
50 γρ βούτυρο
Για την γέμιση:
200 γρ γραβιέρα τριμμένη
150 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο
200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ παρμεζάνα
150 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ μπεσαμέλ σφιχτή
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
100 γρ βούτυρο για το κανταΐφι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο.
Αφήνουμε να ξεπαγώσει το κανταΐφι και το ξάνουμε.
Το χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη, το μισό θα πάει από κάτω και το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση.
Το κρατάμε μαλακό βάζοντας μια πετσέτα βρεγμένη από πάνω του.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον, τη μπεσαμέλ, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στον πάτο του πυρίμαχου σκεύους και αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση.
Έπειτα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, προσοχή δεν το πιέζουμε θέλουμε να είναι αφράτο.
Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 5 αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε το κανταΐφι.
Αφήνουμε το σκεύος για 1 ώρα εκτός ψυγείου ώστε να φουσκώσει με τα υγρά το κανταΐφι.
Μετά από 1 ώρα λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε πάνω από το κανταΐφι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια από το κανταΐφι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Θύρα 4: «Εμπιστευόμαστε τον Κατσαρή»
16 Ιουνίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ