close search results icon

Συνταγή για την πιο εύκολη ψαρόσουπα -Με μπακαλιάρο και λαχανικά

Συνταγή για την πιο εύκολη ψαρόσουπα -Με μπακαλιάρο και λαχανικά

Φωτογραφία: Shutterstock

ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Φθινοπωρινή ψαρόσουπα με το πιο αγαπημένο ψάρι κάθε εποχής.

Ο μπακαλιάρος είναι το πιο αγαπημένο ψάρι των Ελλήνων. Άσχετα αν είναι συνδεδεμένος με μια συγκεκριμένη γιορτή, είναι ένα υλικό που μπαίνει αρκετά συχνά σε όλα τα σπίτια αφού είναι οικονομικό, νόστιμο και εξαιρετικά ευέλικτο στο μαγείρεμα. Εκτός από το τηγάνισμα λοιπόν, του πηγαίνουν και άλλες τεχνικές και φυσικά κάνει ωραία σούπα όπως όλα σχεδόν τα ψάρια.

Αυτή την εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους λόγω καιρού. Μια ψαρόσουπα όμως με μπακαλιάρο προσφέρει πολλά περισσότερα από θαλπωρή και νοστιμιά. Πλούσιος σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες B ο μπακαλιάρος συνδυάζεται με λαχανικά γεμάτα αντιοξειδωτικά σε ένα λαχταριστό πιάτο γεμάτο θρέψη. Πάρτε φιλέτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, και φτιάξτε την πιο γρήγορη ψαρόσουπα που έχετε φτιάξει ποτέ.


Υλικά για 4-6 μερίδες

750 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα

½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 μεγάλες πατάτες, ψιλοκομμένες

1 κούπα λάχανο, ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε 5 ποτήρια βραστό νερό και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια). Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή και δεμένη μπορείτε να λιώσετε στο μούλτι 1-2 κουτάλες από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και να το ανακατέψετε ξανά με την υπόλοιπη.

 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ