close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν να «σφάζονται» οι σύντροφοι μετά το ξεκαθάρισμα Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν να «σφάζονται» οι σύντροφοι μετά το ξεκαθάρισμα Κασσελάκη

Αναπόφευκτος δείχνει ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την εκλογή Κασσελάκη, καθώς με ορίζοντα το Συνέδριο, οι «προεδρικοί» θα δείξουν την έξοδο από το κόμμα σε όσους δεν συνταχθούν με τη νέα ηγεσία και τις επιταγές της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα εκτεθεί. Και επειδή δεν έχει ιδέα από την κομματική πραγματικότητα και επειδή δεν θέλει να αποκτήσει, κυρίως όμως επειδή δεν πρέπει να φθαρεί από τον εσωκομματικό πόλεμο.

O Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές για την «εκπαραθύρωση» Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη

Κριτική στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης για την απόφασή του να απομακρύνει από τις θέσεις του κόμματος τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Στέργιο Καλπάκη, χωρίς να είχε προηγηθεί ενημέρωσή τους.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook του Γιάννη Ραγκούση:

Για την ηθική πλευρά της πολιτικής αλλά και για τη διεύρυνση.

Χρέος μου.

Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο.

Επίσης προσπερνώ πως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα μέλη του προεδρείου ορίζονται – εκλέγονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση της, κατά τη διάρκεια της οποίας προφανώς και είναι προνόμιο του Προέδρου να εισηγηθεί τις προτάσεις του.

Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας.

Κυρίως όμως δεν προσπερνώ,

ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μολονότι τότε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ήταν ένας από εκείνους τους ελάχιστους βουλευτές χάρη στους οποίους υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ότι μετά τη ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, συμπρωταγωνίστησε στο σχηματισμό της Προοδευτικής Συμμαχίας που ξεκίνησε από το Γαλάτσι και οδήγησε στο 32% του 2019!

Ότι ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, συμπαρατάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και όλους μας, στον καθημερινό αντιπολιτευτικό αγώνα αλλά και στον αγώνα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ότι ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στο συλλογικό μας αγώνα με δηλώσεις του ή με τη δημόσια συμπεριφορά του.

Υ.Γ. Μόλις διάβασα ότι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, «από τις ιστοσελίδες» δηλαδή, ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης.

Ένας εξαιρετικός νέος σύντροφος, 33 ετών, της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που του αναθέσαμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Μύδροι Φίλη: Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ – Ο Τσίπρας φταίει για τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ

Μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στρέφοντας τα πυρά του τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”»., είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε ακόμη «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε «Μεσσιανισμό».

Ακολούθως, ο Νίκος Φίλης «πυροβόλησε» τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω την μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου».

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ρόλο εκκαθαριστών Παππάς και Πολάκης

Στο παρασκήνιο οι «εκκαθαριστές» θα αναλάβουν να «καθαρίσουν» το κόμμα, για να το μετατρέψουν σε αυτό που ήδη περιέγραψε ο Ευάγγελος Αποστολάκης. «Ούτε τάσεις ούτε φατρίες ούτε επαναστάσεις μέσα στο κόμμα ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Οποιος δεν θέλει να κάτσει στην άκρη».

Οι βασικές επιταγές της νέας ηγεσίας είναι δύο:

Πρώτον, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε τη βασική ευθύνη για τις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ. Βασική αιτία για τις εκλογικές ήττες ήταν η σκόπιμη υπονόμευσή του εκ των έσω, εσωκομματική Βαβέλ, οι παραφωνίες, οι διαφορετικές φωνές, η απουσία ενιαίου στίγματος, οι τάσεις, η κομματική γραφειοκρατία κ.λπ.

Δεύτερον, η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο είναι αδιαπραγμάτευτη. Οποιος διαφωνεί να παραιτηθεί, αλλιώς θα φύγει.

Ρόλο εκκαθαριστών του κόμματος από τους διαφωνούντες αναλαμβάνουν για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη -υπό την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα- ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, με σκοπό να κάνουν ό,τι δίστασαν να κάνουν επί Τσίπρα. Να ωθούν στην έξοδο όποιον δεν συνταχθεί με τη νέα ηγεσία με ορίζοντα το Συνέδριο, όπου αναμένεται η τελική αναμέτρηση «προεδρικών» – «Ομπρέλας».

Ο νέος πρόεδρος θα παραμείνει στο κέντρο του κάδρου, θα μιλάει για «φως, ελπίδα και ενότητα», θα επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα λέει και κανένα «πολακικό τσιτάτο» για να δίνει τροφή στα διαδικτυακά τρολ του κόμματος που ξανάπιασαν δουλειά. Οπως αυτό που είπε στους δημοσιογράφους ότι τιμά το λειτούργημά τους, «το οποίο μια μέρα θα το κάνουν χωρίς επιρροή από κυβερνήσεις…».

Η «δαιμονοποίηση» των ΜΜΕ συνεχίζεται και για έναν πρόσθετο λόγο σε αυτούς που ήδη γνωρίζουμε. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αισθάνεται έτοιμος να εκτεθεί στα ΜΜΕ. Μεσοπρόθεσμα θα αποδεχθεί αιτήματα για συνεντεύξεις κ.λπ., αλλά βραχυπρόθεσμα θα απαντά στο TikTok, στο Twitter και γενικά στα social media με βιντεάκια στον πρωθυπουργό. Βιντεάκια που, όπως και στον ένα μήνα της προεκλογικής του εκστρατείας, ετοίμαζαν γνωστές ελληνικές εταιρίες παραγωγής και πολυπληθές κομματικό επιτελείο.

Ενα μικρό δείγμα τού τι πρόκειται να συμβεί στο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα έδωσε ήδη ο Παύλος Πολάκης, που επιτέθηκε στα social media εναντίον του Γιώργου Σταθάκη, χωρίς να κρύβει τις προθέσεις του νέου αρχηγού και όσων τον συμβουλεύουν και τον περιβάλλουν. Με αφορμή το χαρακτηρισμό «Πέπε Γκρίλο» που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Σταθάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη, σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «αχαρακτήριστη ανάρτηση» και κατηγόρησε τον κ. Σταθάκη ότι ο κόσμος διάλεξε «ξέροντας τι ακριβώς έγινε τον Φλεβάρη φέτος… αλλά μάλλον δεν το πήρες χαμπάρι». Και κατέληξε: «Οχι μόνο δεν ψάχνει για Πέπε Γκρίλο, αλλά βασικά απέρριψε με πάταγο όλους τους αυτοδιορισμένους θεματοφύλακες και ιδιοκτήτες του, της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και της ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ-ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗΣ».

Παράλληλα, την ίδια… δουλειά έχουν αναλάβει να κάνουν έμπιστα στο σύστημα Τσίπρα τρολ του Διαδικτύου, που χθες «έδιναν» στους ψηφοφόρους και το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Στέλιο Κούλογλου, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη ως «υπονομευτές» του νέου προέδρου, δημοσιεύοντας αναρτήσεις και ηχητικά από συνεντεύξεις τους στα ΜΜΕ. Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το νέο «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε επειδή στην ανάρτησή του δεν έδινε συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη. Για τον Στέλιο Κούλογλου, η άποψή του ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να προσεταιριστεί τους ηττημένους ώστε να αποφευχθούν παραπέρα τριγμοί και η εκτίμηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα ροκ έγινε κόμμα ποπ». Για τον Δημήτρη Βίτσα, ενόχλησε η απάντησή του ότι συνεχίζει να πιστεύει πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει την εμπειρία και τη γνώση να διοικήσει ένα κόμμα, όπως είχε πει και προεκλογικά. Και για τον Πάνο Σκουρλέτη ενόχλησαν δύο πράγματα: Πρώτον, η κριτική που ασκεί στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη λέει τίποτε, ότι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση στις εκλογές προς τη δεύτερη τετραετία αύξησε τα ποσοστά της, και, δεύτερον, η διαφωνία του με το σύνθημα «Στέφανε, άλλαξέ τα όλα», όταν ρώτησε: «Ολα τι; Να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά;».

Την ίδια ώρα, κάποιοι σχολίαζαν δηκτικά ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πρώτος εφοπλιστής με καρτοκινητό τηλέφωνο», ο οποίος μάλιστα σύντομα πρόκειται να πάει στις ΗΠΑ για να μαζέψει τα… χειμωνιάτικα ρούχα, αφού εδώ είχε έρθει για… διακοπές και δεν είχε σκεφτεί ότι θα έμενε μόνιμα, πολύ περισσότερο πως θα γινόταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Ο «δάσκαλος» και ο «μαθητής»

Η χθεσινή συνάντηση του νέου Στέφανου Κασσελάκη με τον παλιό Αλέξη Τσίπρα ήταν μία συνάντηση που αναμενόταν. Αυτό που δεν αναμενόταν ήταν το υποτιμητικό για τον Στέφανο Κασσελάκη κλίμα της συνάντησης, όπου οι δυο τους εμφανίζονται μπροστά στις κάμερες σαν δάσκαλος και μαθητής, σαν ο πρώτος να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του στον δεύτερο, ο οποίος χαριτολογώντας καθησυχάζει όσους ανησυχούν με τη σχεδόν προσβλητική φράση για την περίσταση αλλά και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ο Στέφανος μαθαίνει γρήγορα…».

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή, προτού ο Στέφανος Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου, ενώ τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Βασίλης Κόκκαλης. «Οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε… διδακτικά στον νέο πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ: «Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει».

Μετά τη Βουλή, ο κ. Κασσελάκης είχε σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη και κομβικά πρόσωπα για τη στελέχωση του επιτελείου του στην Κουμουνδούρου -όπου εγκαταστάθηκε από χθες αφήνοντας το γραφείο της οδού Στουρνάρη- και στη Βουλή.

Το «σύστημα Τσίπρα» σε θέσεις-κλειδιά

Χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, νέα εκπρόσωπος Τύπου θα είναι η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Δώρα Αυγέρη, ενώ νέος διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην βουλευτής, Γιώργος Τσίπρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενες ανακοινώσεις θα αφορούν στις αυξημένες αρμοδιότητες των Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη, τις αρμοδιότητες του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος συνοδεύει παντού τον νέο πρόεδρο, ενώ φαίνεται να παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Ολγα Γεροβασίλη.

Στην «ομάδα κρούσης» αναμένεται να συμμετέχει και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης (επίσης πουλέν του Αλέξη Τσίπρα, όπως και ο Στέφανος Κασσελάκης), ενώ αναμένονται οι αποφάσεις του νέου προέδρου για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος (σ.σ.: ακούγεται η Θεοδώρα Τζάκρη).

«Εγώ θεωρώ ότι στο πολιτικό αυτό εγχείρημα χωράνε πάρα πολλοί. Μπορεί κάποιοι να μη βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στη νέα προσπάθεια. Από κει και πέρα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι ενωμένοι να συνδιαμορφώσουμε τη νέα αυτή συνθήκη και, βεβαίως, να βρούμε, να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε και μια κοινή συνισταμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την ίδρυσή του και ύστερα, ανέκαθεν υπήρξε ένας τόπος συνάντησης διαφορετικών ρευμάτων της Αριστεράς. (…) Δεν υπήρξε ιδεολογική ομογενοποίηση αλλά το επόμενο διάστημα θα πρέπει να απαντά με καθαρό τρόπο, ώστε να έχει και συγκεκριμένο στίγμα», δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο Διονύσης Τεμπονέρας, που έκανε λόγο για «σοκ ηγεσίας» το οποίο χρειαζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί εξέλαβαν αυτές τις δηλώσεις ως ενισχυτικές του σεναρίου ότι θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Σύντομα το τετ α τετ με Μητσοτάκη

Μετά από αρκετά χρόνια η σχέση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πιθανότητα να μπει σε μια κανονικότητα. Αυτό τουλάχιστον σηματοδοτεί το χθεσινό συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο δεν διήρκεσε αρκετή ώρα. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν για να συζητήσουν και θα αναλάβουν τα γραφεία τους τις λεπτομέρειες.

Πάντως στη Ν.Δ. δεν αιφνιδιάστηκαν από το αποτέλεσμα, καθώς όλα έδειχναν ότι ο Κασσελάκης θα έκοβε πρώτος το νήμα, από τη στιγμή που το εκλογικό σώμα επί της ουσίας δεν διαφοροποιήθηκε τόσο ώστε να μπορέσει η Αχτσιόγλου ή να κλείσει την ψαλίδα ή να κερδίσει την αναμέτρηση.

Στο Μαξίμου συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνιζαν ότι δεν υποτιμούν κανέναν, αλλά θα δουν όταν… ξεφουσκώσει αυτή η ένταση που υπήρξε λόγω της εκλογικής διαδικασίας και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την επικοινωνία θα κληθεί να περάσει στην πολιτική. Και κυρίως τι γραμμή θα ακολουθήσει, έχοντας στο βάθος του μυαλού τους ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν τον Κασσελάκη (Πολάκης, Παππάς κ.λπ.).

Η πρώτη πάντως εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι αυτήν την ώρα η μπάλα έχει περάσει στο γήπεδο του ΠΑΣΟΚ, καθώς η εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, με άλλα χαρακτηριστικά από ό,τι είχε η Αχτσιόγλου, απειλεί περισσότερο κατά το Μαξίμου τη Χαριλάου Τρικούπη.

eleftherostypos.gr

papaghianni-g5lXi.JPG


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ