close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση με Τσίπρα

Σύμφωνα με διαρροές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «κάθετα αντίθετος» σε τοποθετήσεις όπως αυτή, που δείχνουν τον πρώην πρωθυπουργό ως «διασπαστή» του κόμματος.

Συντριπτικό είναι το «ναι» των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγηση Φάμελλου ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί σε γραμμής «σύμπλευσης» με τον Αλέξη Τσίπρα και όχι «αντιπαράθεσης» όπως υποδεικνύει η γραμμή της πλευράς Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η εικόνα προκύπτει από τις τοποθετήσεις των στελεχών, μέχρι στιγμής. Είναι ενδεικτικό ότι με την εισήγηση Φάμελλου συντάχθηκε ακόμη και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ανέφερε πως η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την παραίτηση Τσίπρα, ήταν η «ενδεδειγμένη». Σημειώνεται ότι σε εκείνη τη δήλωση ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωνε την «διαφορετική οπτική» με τον Αλέξη Τσίπρα «σε αυτή τη φάση», αλλά υπογράμμιζε ότι «δε θα είμαστε αντίπαλοι».

Απέναντι στην εισήγηση Φάμελλου φέρονται να έχουν τοποθετηθεί ο Παύλος Πολάκης, ο Τρύφων Αλεξιάδης και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του επιβεβαίωσε πως μίλησε για κίνηση που «διασπά» τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Αντικειμενικά η παραίτηση του Αλέξη διασπά και αδυνατίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Σύμφωνα με διαρροές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «κάθετα αντίθετος» σε τοποθετήσεις όπως αυτή, που δείχνουν τον πρώην πρωθυπουργό ως «διασπαστή» του κόμματος.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Σωκράτης Φάμελλος προχώρησε στην εισήγησή του ξεκαθαρίζοντας ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να θέτει το κόμμα σε αντιπαραθετική σχέση μαζί του:

«Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν προφανώς μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη, που δημιουργεί προβληματισμό, αναζητήσεις και ερωτήματα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και σε όλους τους πολίτες. Πήρα την πρωτοβουλία και τοποθετήθηκα καθαρά από την πρώτη μέρα. Δεν υποτιμούμε ούτε την κοινή μας πορεία, ούτε το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική. Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος. Και η δική μας πρόταση περιλαμβάνει την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη μεγάλη αλλαγή και ανανέωση που έχουμε πετύχει.

Πιστεύουμε στην κοινωνική αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κόμμα μας είναι σύγχρονος πολιτικός οργανισμός με τις παρακαταθήκες του, το πρόγραμμά του, τις αξίες του και το έργο της κυβέρνησης ’15-‘19».

πηγή: indicator.gr

Υ.Γ.: Μήπως κάποιος δικαιώνεται με αυτήν την εξέλιξη, όσον αφορά την Πέλλα; Και μήπως αυτός είναι ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας, Γιώργος Σγουρούδης; Προσεχώς ρεπορτάζ από το pellanews.gr, που παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην Αριστερά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ