close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ: Εκκαθαρίσεις Κασσελάκη… και ευχές για Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Εκκαθαρίσεις Κασσελάκη… και ευχές για Αλέξη Τσίπρα

Την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, όχι τώρα αλλά στο… μέλλον, ευχήθηκε χθες ο Γιώργος Τσίπρας, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης επιτίθεται στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλει νέο όνομα, νέο κόμμα κ.λπ. και από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κάνει διαρροές για το πόσο… κερδισμένος βγήκε από το Συνέδριο, επειδή κατάφερε να κόψει δεσμούς με τον διάδοχό του!

«Τον εμπιστεύεται πολύς κόσμος, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπ΄ αυτή την έννοια, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει (σ.σ. το κεφάλαιο Τσίπρας)» είπε επί λέξει ο Γ. Τσίπρας για τον εξάδελφό του, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο για τη δημοκρατική παράταξη».

«Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον» σημείωσε, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δείχνει απλώς ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται να επενδύει στην πολιτική αποδοκιμασίας του πρώην προέδρου, θεωρώντας ότι έτσι θα κερδίσει πόντους το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ έστρεψε ευθέως τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα με τη φράση ότι παρέλαβε ένα κόμμα με 17% που δεν ήταν κυβερνητικό και ότι ο κύκλος της περιόδου 2015-2019 έχει κλείσει.

Δεν πέρασε απαρατήρητο δε, ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, όταν ρωτήθηκε για την παρέμβαση Τσίπρα σε τηλεοπτική εκπομπή απάντησε: «Μεγάλη πικρία και απογοήτευση με έναν άνθρωπο που ήταν ο παράγοντας της ενότητας».

Τα σχέδια Κασσελάκη, Τσίπρα, αλλά και των ενδιάμεσων Νίκου Παππά, Σωκράτη Φάμελλου και Γιώργου Τσίπρα που θεωρούν ότι έχουν αναλάβει τον έλεγχο μετά την υπερψήφιση της πρότασής τους για αναβολή των εκλογών για νέο πρόεδρο, απλώς επιβεβαιώνουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Ολυμπο μόνοι τους να είναι θα φτιάξουν φράξια με τον ίσκιο τους…

Ο κ. Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως ο μεγάλος νικητής του Συνεδρίου και θα επιχειρήσει να… σαρώσει ό,τι τον ενοχλεί, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες ως τις ευρωεκλογές. Προαναγγέλλει αλλαγές σε όνομα, φυσιογνωμία, πρόσωπα και πολιτικές, δείχνει έτοιμος, αποφασισμένος να παίξει τα δικά του χαρτιά του, γνωρίζοντας ότι όπως και να έχει, θα του ζητηθούν ευθύνες για το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κινήσεις συγκρότησης δικής του ηγετικής ομάδας και αλλαγής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιτελείο του να αφήνει να διαρρεύσουν διάφορα σενάρια για τις επόμενες ημέρες.

Από το να γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο για να εκλεγεί νέα Πολιτική Γραμματεία, μέχρι να γίνει μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών. Και από το να αποφασίσει ο ίδιος αλλαγές στις θέσεις ευθύνης στο κόμμα και τη Βουλή. Η Δώρα Αυγέρη αναμένεται να φύγει από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου. Κάποιοι λένε ότι θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως και ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος δεν θα είναι πια διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρείται απίθανο να παραμείνει ο Παύλος Πολάκης συντονιστής των τομέων.

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει και την πίεση της Νέας Αριστεράς, η οποία επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το μπάχαλο της Κουμουνδούρου και να απευθυνθεί στον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι τυχαία, ο Νίκος Μπίστης δεν απέκλεισε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ένταξη μεσαίων -και όχι κορυφαίων και προβεβλημένων- στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως και πολλών στελεχών της βάσης αλλά και ψηφοφόρων στη Νέα Αριστερά το επόμενο διάστημα.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ