close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ: Με απολύσεις και «αποκαθήλωση» του Τσίπρα ξεκίνησε ο Κασσελάκης το «νέο κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απολύσεις και «αποκαθήλωση» του Τσίπρα ξεκίνησε ο Κασσελάκης το «νέο κόμμα»Μεγάλο αποδεικνύεται το κόστος της στρατηγικής «τα αλλάζω όλα» του Στέφανου Κασσελάκη, με τις δημοσκοπήσεις να μη δίνουν σήμα ανάτασης, την ώρα που ο ίδιος απομονώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη συνεχίζουν να εγκαταλείπουν, ακούγοντας το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η απόλυση του διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλου είναι για πολλούς κομματικούς παράγοντες η πρώτη πράξη του τρίτου κύματος διάσπασης, το οποίο θα έρθει να χτίσει πάνω στα προηγούμενα και θα εξωθήσει και άλλους προς την έξοδο.

Πρόκειται για πρόσωπο στενά συνδεδεμένο με τον πρώην πρόεδρο, ενώ η απομάκρυνσή του αποκαλύπτει και το σχέδιό του να αποκαθηλώσει κάθε τι που θυμίζει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγουν για την προοδευτική παράταξη

Μπροστά στο κύμα ανατροπών που φέρνει ο κ. Κασσελάκης με αξιοποίηση ακόμη και του σταθερού κεφαλαίου του κόμματος, οι περισσότεροι... διευκολύνουν τους εαυτούς τους και αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι οι τελευταίες αποχωρήσεις πέντε μελών της ΚΕ έγιναν, όπως δήλωσαν τα στελέχη αυτά, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

«Είμαστε παρόντες στην επόμενη μέρα, στην ανασυγκρότηση της ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης. Θα στηρίζουμε κινήσεις συνεννόησης και συνένωσης δυνάμεων» δηλώνουν τα πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που αποχώρησαν μαζί με δεκάδες στελέχη των οργανώσεων οι οποίοι δηλώνουν «προεδρικοί» του Αλέξη Τσίπρα.

(Επι)στροφή στην «ψυχαγωγία»

Τα ευρήματα πάντως των δημοσκοπήσεων ρίχνουν ακόμη πιο βαριά σκιά πάνω από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει και πάλι να απομονώνεται εντός του κόμματος, αλλά και το κόμμα από την κοινωνία.

Έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος στο κοινό που φιλοδοξούν να προσελκύσουν, ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του επαναφέρουν στη στρατηγική τους τις εμφανίσεις στις πρωινές εκπομπές ποικίλης ύλης, οι οποίες κατά βάση απευθύνονται στο κοινό που θέλει να προσελκύσει και να ανεβάσει τη δημοτικότητά του. Έτσι προέκυψε και η εμφάνιση του Τάιλερ Μακμπέθ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο οποίο αποκάλυπτε τον επερχόμενο γάμο του με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα προσωπικά του σχέδια.

Το βλέμμα στον «τέως»

Πάντως, ο κ. Κασσελάκης δεν έκλεισε τις προαναγγελμένες από την εκπρόσωπο Τύπου αλλαγές που υποσχέθηκε στην αρχή της εβδομάδας, μεταθέτοντας για τις επόμενες δύο εβδομάδες -πριν παρουσιαστεί στον στρατό- τις όποιες ανακατατάξεις σε πρόσωπα.

Σίγουρα το βλέμμα του επιτελείου του είναι στραμμένο στον «τέως» -όπως αποκαλούν τον κ. Τσίπρα- και στην παρουσία του, για πρώτη φορά από την παραίτησή του, στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση.

Όσο κι αν φημολογείται ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο το Σάββατο το πρωί να μη σχολιάσει, έστω και εμμέσως, τις τρέχουσες εξελίξεις ή να «φωτογραφίσει» τα μελλοντικά του σχέδια για την ανάταξη της προοδευτικής παράταξης

 iefimerida.gr

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ