close search results icon

Τα αγωνιστικά πάνω-κάτω του Αρη και η δικαιολογία της «επαγγελματικής διαχείρισης»

Τα αγωνιστικά πάνω-κάτω του Αρη και η δικαιολογία της «επαγγελματικής διαχείρισης»

Ο Αρης νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική κι αυτό το αποτέλεσμα, αναμένεται να φέρει ηρεμία στην ομάδα. Όμως, όπως όλα τα αποτελέσματα δεν αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και οι απαιτήσεις του δεν είναι ίδιες με τον προηγούμενο.

Ο Αρης νίκησε περισσότερο εύκολα απ’ ότι προφανώς και θα περίμενε τον Αστέρα. Και τον νίκησε γιατί του «βγήκαν» οι φάσεις των γκολ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι ο Πάρντιου θα πρέπει να σκύψει με προσοχή πάνω σε δύο γεγονότα: Στο ότι η ομάδα έχασε μέτρα στο γήπεδο στο πρώτο 20λεπτο του β’ ημιχρόνου και στο γεγονός ότι δεν έβγαλε μέσα στο γήπεδο, την ποιότητα της παρότι είχε την ασφάλεια του σκορ του α’ ημιχρόνου.

«Διαχειριστήκαμε επαγγελματικά το δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ενδεχομένως να ήταν λίγο βαρετό για τον κόσμο» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Αγγλος προπονητής, αλλά η τοποθέτηση του μοιάζει με προσπάθεια να «κουκουλώσει» το ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Να «πνίξουν» δηλαδή τον αντίπαλο τους, ώστε ο Αστέρας να θυμάται για αρκετό καιρό, ότι ο Αρης δεν αστειεύεται. Ετσι κάνουν οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους.

Δε ρίχνουν απλώς τον αντίπαλο τους στο καναβάτσο. Τον «σκοτώνουν». Ο Αρης δεν το έκανε κι αυτό προφανώς έχει να κάνει με την αγωνιστική διάρκεια της ομάδας. Είτε γιατί δεν έχουν ενέργεια οι ποδοσφαιριστές, είτε δεν έχουν την απαιτούμενη νοοτροπία. Σε κάθε περίπτωση δεν ήθελε πολύ για να μπουν οι «κίτρινοι» σε περιπέτεια, αν η Τρίπολη σκόραρε είτε με τον Τιλίκα, είτε με τον Καστάνιο στις αρχές του β’ ημιχρόνου. Αρα χρήζουν επεξεργασίας τα δεδομένα.

Το δεύτερο θέμα το οποίο θα πρέπει να ψάξει ο Πάρντιου είναι τα πάνω-κάτω που έχει η ομάδα στην απόδοση της. Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχε επιείκεια στην κριτική της με επιχείρημα το καθυστερημένο «χτίσιμο» της ομάδας και τους τραυματισμούς. Πλέον όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ο απαιτούμενος χρόνος έχει περάσει, η διακοπή του Πρωταθλήματος θεωρητικά ήταν «όπλο» στα χέρια του προπονητή, άρα ο Αρης θα πρέπει να έχει σταθερή αγωνιστική πορεία. Παρ’ όλα αυτά στην πρεμιέρα του β’ γύρου στον αγώνα της Λιβαδειάς, έδειξε να έχει κάνει βήματα προς τα πίσω, μεταμορφώνεται στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στον οποίο είχε 20 τελικές και πάει στην Τούμπα, όπου παραδίδεται στον ΠΑΟΚ. Ε, δεν τα λες και φυσιολογικά όλα αυτά και στοιχεία που κάνουν κάποιον που νοιάζεται για τον Αρη να κοιμάται ήσυχος.

πηγή Μετροσπορτ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ