close search results icon

Τα ονόματα-"φαβορί" για το ΠΑΣΟΚ της Πέλλας

Ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια-Τι γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία

Εδώ και καιρό στην Χ. Τρικούπη, τα επιτελεία “τρέχουν με το γκάζι πατημένο” πηγαίνοντας από κάλπη σε κάλπη και από επιτυχία σε επιτυχία. Και αυτό δεν έχει σταματημό ενόψει της διαφαινόμενης προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει θέσει τα στελέχη του κόμματος σε εκλογική ετοιμότητα ήδη από τον Μάρτιο, “τρέχοντας” ένα “100αρι” οργανωτικών διεργασιών που δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θυμίζοντας άλλες εποχές, δίνει διαρκώς δύναμη στους συνεργάτες του να λειτουργούν στο “μάξιμουμ” για να έρθουν αποτελέσματα θετικά τόσο για την παράταξη όσο, πρωτίστως, για την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έχουν την ανάγκη να πιστέψουν ξανά στην πολιτική.

Το σενάριο μάλιστα της πρόωρης κάλπης οδήγησε τον Νίκο Ανδρουλάκη στην άμεση συγκρότηση Επιτροπής Ψηφοδελτίων, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος πορεύεται µε βάση την εκτίµηση ότι οι εκλογές θα γίνουν εντός των επόµενων µηνών.

Οι ζυμώσεις και οι βολιδοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει και πολλοί φαίνεται να είναι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ριχτούν στην μάχη του σταυρού με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά, το κόμμα διεκδικεί πάνω από 40 βουλευτικές έδρες, μένει να επιβεβαιωθεί αν τελικά είναι και πολύ περισσότερες.

Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη και των στενών συνεργατών του είναι η ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων, με πρόσωπα από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης και των αγροτών. Νέα στελέχη με βαριά βιογραφικά, που έχουν καταξιωθεί κοινωνικά και επαγγελματικά κι έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και πρόσωπα που δεν ανήκουν έως τώρα στο κομματικό δυναμικό. Στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητούν επίσης και νέες γυναίκες, αλλά και πρόσωπα από την γενιά του brain drain, δηλαδή των νέων Ελλήνων επιστημόνων που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης.

Όπως φαίνεται μάλιστα, ένα ποσοστό των υποψηφίων έχουν “κλειδώσει” και οι πολιτικές πηγές της Πέλλαnews στην Αθήνα, σηματοδοτούν τα ονόματα που φαίνεται ότι (μέχρι στιγμής) είναι «ακλόνητα» και βρίσκονται ήδη στη σχετική λίτα των υποψηφίων.

Όπως και να’ χει αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του 80% των ψηφοδελτίων μέσα στον Ιούλιο από την επιτροπή ψηφοδελτίων ενώ δεν αποκλείονται “τρανταχτά ονόματα” μέχρι και τον μήνα που θα προκηρυχθούν εκλογές. Ας δούμε όμως, το πλαίσιο των ονομάτων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και η Πέλλα.

Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΠΕΝΝΥ ΔΑΛΑΜΠΟΥΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Σ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΛΑΒΙΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΔΑΜΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΠΕΛΛΑ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ

ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΕΡΡΕΣ:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ

ΚΙΛΚΙΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ

ΗΜΑΘΙΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ

Στην Πέλλα, ενεργά ονόματα είναι και αυτά των Κικής Παπαδάκη, Νίκου Παπανικολάου, Αντώνη Ξυλουργίδη, τα οποία αποτελούν «ισχυρά χαρτιά» για το ΠΑΣΟΚ στην Περιφερειακή Ενότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ