close search results icon

Τα "παραλειπόμενα" από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά

Τα "παραλειπόμενα" από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά

Γειά σας φίλες και φίλοι και Καλό Σαββατοκύριακο. 

@ Ήρθε ο πρωθυπουργός στην Πέλλα και επιτέλους σήμερα άνοιξε ο καιρός.  Μετά τις κακοκαιρίες των τελευταίων ημερών, με τις βροχές και τις ζημιές στον αγροτικό κόσμο η επίσκεψη του πρωθυπουργού έφερε λιακάδα σήμερα Σάββατο. 

@ Τωρα αν χαλάσει από αύριο ή από μεθαύριο θα φταίει άλλος πολιτικός αρχηγός καθώς σήμερα θα έρθει ο Ανδρουλάκης και την Κυριακή ο Κασσελάκης

1000069118.jpg

@ Μια που λέμε για τύχη,  ήρθαν τα τσακάλια με τις φανέλες του ΠΑΟΚ λέγοντας πως είναι ΑΕΚ και Άρης.... 

@Τι σχέδιο είχατε ρε μάγκες;

20240517-170551.jpg

@ Ιδιαίτερα αγχωμένος βρέθηκε από νωρίς στον πεζόδρομο ο Διονύσης Σταμενίτης ώστε να φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες της ομιλίας του πρωθυπουργού.  Η τελική έκβαση πιστεύω τον δικαίωσε 

20240517-181303.jpg

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη ( που μίλησε και αυτός σε κομματική εκδήλωση) βρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό.

Χθες στα Γιαννιτσά ήταν μόνο ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο οποίος είχε και θερμή συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

Από την στιγμή μάλιστα που καλώς στην Αυτοδιοίκηση δεν υπήρχαν "χρίσματα" και όλοι ήταν ανεξάρτητοι καλό θα ήταν οι Δήμαρχοι να δώσουν το παρόν στην ομιλία του πρωθυπουργού.  

Είπαμε έρχεται συχνά ο Μητσοτάκης στην Πέλλα αλλα δεν έρχεται και καθε μέρα. 

20240517-181328-Vs0bY.jpg

Χθες πάντως δεν ακούσαμε το "Γειά σου Δάνη καλωσήρθες στο χωριό μας" όπως στην προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Πέλλα όταν κάτοικος του χωριού καλωσόρισε τον Αντιπεριφεριαρχη και όχι τον πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: "Μπράβο εκτιμάς την τοπική εξουσία"

Στην Πέλλα ο Δάνης Τζαμτζής έχει μεγάλη δημοφιλία..

20240517-182733.jpg

Να σταθούμε λίγο και στα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού αλλά και σε κάποια μικρά συμπεράσματα 

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά μίλησε ορθολογικά, όπως πράττει πάντα άλλωστε,  μένοντας μακριά από επίκληση στο συναίσθημα.

@ Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερός στις απόψεις του ενώ και από τα Γιαννιτσά έδειξε πως η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής 

@ Για την Τουρκία και την επίσκεψη του στην Άγκυρα.  Φυσικά και όλοι θέλουμε τον διάλογο και την ειρήνη όμως ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά έκανε λόγο για τις κόκκινες γραμμές και την ισχύ που απέκτησε η χώρα μας 

@ Για τα αγροτικά,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Νέα ΚΑΠ και στα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση.  Η Νέα Δημοκρατία και μετά τις ευρωεκλογές αν λάβει ισχυρή εντολή θα συνεχίζει να στηρίζει τους αγρότες όπως δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Λαϊκό κόμμα. 

@ Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του πρωθυπουργού και στο θέμα της Εκκλησίας και της πίστης. Ορθά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις δημόσιες δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών,  του καθ ύλην αρμόδιου για την στάση της Εκκλησίας. 

"Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάσει" τόνισε ο πρωθυπουργός την στιγμή μάλιστα που κάποιοι  επιδίωξαν να  έχουν οφέλη και να πλήξουν την κυβέρνηση.

# Βέβαια ο πρωθυπουργός δεν μας είπε για τον δρόμο και το Φράγμα του Αλμωπαίου αλλά τι θα έχουμε να πούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές αν τα έλεγε όλα χθες.

20240517-185630.jpg

Οι σελφ είχαν την τιμητική του όμως. Να σας πω την αλήθεια και εγώ βγήκα την αναμνηστική μου φωτογραφία με τον πρωθυπουργό όπως κάνω κάθε φορά... βέβαια στην ανάλογη ανάρτηση στα social media δεν έγραψα πως συζητήσαμε σοβαρά θέματα του τόπου μας.

20240517-183224.jpg
20240517-185149.jpg



@ Πάντα μάχιμη η Μαρούλα Κατσάρα Βλάχου.  Βρέθηκε και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στα Γιαννιτσά. Άκουσε την ομιλία και είδε και τον πρώην συνάδερφο της αντιδήμαρχο (Πέλλας βέβαια) Θανάση Επιτροπάκη 

20240517-185258.jpg

@ Παρων στην ομιλία του πρωθυπουργού ήταν και ο Απόστολος Φάκκας. Μετρημένες και ουσιαστικές εμφανίσεις του πρώην πολιτευτή.

20240517-174310.jpg

 Εν κατακλείδι όμως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιαννιτσά ήταν επιτυχημένη με τους Νέο Δημοκράτες από ολόκληρη την Πελλα να είναι παρόντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ