close search results icon

Τα πρώτα «πρέπει» του Άλαν Πάρντιου

Τα πρώτα «πρέπει» του Άλαν Πάρντιου

Στην εποχή Άλαν Πάρντιου έχει μπει ο Άρης, με τον Άγγλο να κάνει χθες ουσιαστικά την πρώτη του προπόνηση καθώς την Τετάρτη, εκτός από την πρώτη γνωριμία που είχε με ποδοσφαιριστές και νέους συνεργάτες, ήταν… παρατηρητής περισσότερο και προτίμησε να γεμίσει το μπλοκάκι του με σημειώσεις από αυτά που έβλεπε, παρά ν’ αναλάβει ενεργό ρόλο. Αυτό δηλαδή που έκανε χθες, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας κι έχοντας ασφαλώς στο πλάι του τον Τόλη Τερζή για τις απαραίτητες κατευθύνσεις στα πρώτα του βήματα στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Λάτρης της λεπτομέρειας και των κανόνων φρόντισε να θέσει από νωρίς όρια αλλάζοντας τα ήθη και έθιμα στα οποία είχαν συνηθίσει οι Κιτρινόμαυροι. Για παράδειγμα, ζήτησε απ’ όλους νωρίτερα προσέλευση στο αθλητικό κέντρο ενώ την ώρα της προπόνησης να είναι εντός των τεσσάρων γραμμών αυστηρά μόνο όσοι έχουν δουλειά στο γήπεδο, δηλαδή προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές. Είναι γνωστό πως αγωνιστικά έχει εικόνα για την ομάδα που ανέλαβε από τους αγώνες που παρακολούθησε, αφότου συμφώνησε για σύναψη συνεργασίας. Προϊόντος του χρόνου όμως, κι αφού ζήσει την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές στην καθημερινότητάς τους, θα εξαχθούν τα βασικά συμπεράσματα της δουλειάς του και των παρεμβάσεων που θα κάνει.

Σταδιακά ο Άγγλος θα βάλει τις πινελιές τους και θα προσθέσει πράγματα που έχει στο μυαλό του για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας αναλόγως της ποδοσφαιρικής λογικής του, την οποία θα επιδιώξει να “παντρέψει” στα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει το Κιτρινόμαυρο ρόστερ. Αν μη τι άλλο, η ατάκα του… “στις ομάδες μου οι παίκτες ακουμπούν την καρδιά τους στο γήπεδο” φανερώνει την ποδοσφαιρική λογική του και τα πρώτα “πρέπει” που θέλει να επιβάλλει ο Πάρντιου για μια ομάδα με πολλά τρεξίματα στο γήπεδο η οποία έχει διάρκεια και θα παίζει σε υψηλό τέμπο. Εξάλλου, κάθε ομάδα οφείλει ν’ ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο κι αν μη τι άλλο αποτελεί “αποστολή” του Άγγλου να βάλει σταδιακά τον Άρη στο… καλούπι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ