close search results icon

ΤΑΙΠΕΔ: ΓΕΚ Τέρνα και AD Holdings κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για ΛΑΡΚΟ

Τα περιουσιακά στοιχεία. 

Μία δεσμευτική προσφορά για τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία ευρίσκοντο υπό τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Α.Ε., έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Ειδικότερα, σήμερα, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η κοινοπραξία, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες «Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα» και «AD Holdings AG», υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων.

Τα περιουσιακά στοιχεία

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνουν (α) το μεταλλείο της Λάρυμνας, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο, εδαφικές εκτάσεις, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και (β) το μεταλλείο του Λουτσίου, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα μαζί με εδαφικές εκτάσεις και εγκαταστάσεις εντός αυτών.

Η αξιολόγηση της προσφοράς θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνάδει με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ, εντός του πλαισίου της απόφασης Nr. C (2014) 1818 final/27.03.2014 της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Competition) και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΦΕΚ 5254/28.11.2020), που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 21 της παρ. 11 του Ν. 4664/2020 (ΦΕΚ A’ 32/14.02.2020).

πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ