close search results icon

Θέμα ωρών να φύγει η λίστα ΑΑΔΕ για πίστωση 2% στους κτηνοτρόφους

Οι πληροφορίες θέλουν τη λίστα να είναι σχεδόν έτοιμη.

Τη λίστα με τους διασταυρωτικούς ελέγχους της ΑΑΔΕ αναμένουν οι ιθύνοντες στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να προχωρήσουν στην πίστωση της ενίσχυσης 2% επί του τζίρου σε όσους κτηνοτρόφους έμειναν εκτός από την αρχική πληρωμή του περασμένου Απριλίου.

Η πληρωμή έχει ήδη ολοκληρωθεί για όσες μεγάλες εταιρείες είχαν μείνει εκτός τότε, οι οποίες άλλωστε δεν εγγράφονται στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Σε αυτές αντιστοιχούσαν και τα περισσότερα εκ των 10 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσαν από την πληρωμή. Για τους πολλούς μικρούς κτηνοτρόφους, που η διαδικασία ήταν κάπως πιο περίπλοκη, η πληρωμή αναμένεται να γίνει σύντομα, ίσως ακόμα και την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Οι πληροφορίες θέλουν τη λίστα να είναι σχεδόν έτοιμη, ενώ όπως σχολιάζουν στο Agronews θα έπρεπε ήδη να είχε φτάσει στη Βάθη προκειμένου να τρέξει η διαδικασία. Όπως επισημαίνεται, όλα είναι έτοιμα για να τρέξει η εν λόγω πληρωμή, κάτι που σημαίνει πως τα χρήματα θα πιστωθούν εντός των επόμενων 24ώρων.

Ξεκαθαρίζεται ότι η ολοκλήρωση της πληρωμής που είχε μείνει «κουτσή» έχει να κάνει με την επιστροφή 2% επί του τζίρου του 2021 στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών. Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή αφορά όσους κτηνοτρόφους εγράφησαν στο ΜΑΑΕ έως 30 Ιουνίου του 2022. Επιπλέον, για τις περιπτώσεις νέων κτηνοτρόφων οι οποίοι δεν είχαν έσοδα το 2021, ο υπολογισμός της ενίσχυσης θα γίνει βάσει των εξόδων τους, όπως διευκρίνιζε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου τον Ιούνιο.

πηγή: agronews.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ