close search results icon

Θέμα Πολάκη ανέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Διαγραφή ή απομάκρυνση;

Θέμα Πολάκη ανέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το θέμα του Παύλου Πολάκη και η στάση που θα κρατήσει τις επόμενες ώρες στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια απασχολούν έντονα εδώ και λίγη ώρα την Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής Χανίων φαίνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» να διαμήνυσε προς την ηγεσία ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο και πως θα απέχει από τη διαδικασία και πλέον είναι ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της διαγραφής του από το κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε εκφράσει συγκεκριμένες ενστάσεις καιρό τώρα για το εν λόγω θέμα, γεγονός που οδήγησε και σε σύγκρουση με το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και αν στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα έφτασε στα χέρια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα μέιλ από τον κ. Κασσελάκη με το οποίο αναφερόταν στη σημερινή διαδικασία και τους καλούσε να δώσουν το παρών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου. Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς. Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό “ναι” περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης». Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τετάρτης ο κ. Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση αναφορικά με το τι θα συμβεί με βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, είπε ότι «θα υπάρξουν συνέπειες».

Διαγραφή ή απομάκρυνση

Εδώ και λίγη ώρα δύο είναι τα σενάρια που αφορούν τον κ. Πολάκη. Το πρώτο είναι η άμεση διαγραφή του με απόφασή του Στέφανου Κασσελάκη. Το δεύτερο είναι η απομάκρυνσή του από τη θέση του υπερσυντονιστή των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «ποινή» για την οποία δέχεται τις περισσότερες εισηγήσεις από το περιβάλλον του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ως αργά το απόγευμα που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία πολλά μπορεί να αλλάξουν....

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ