close search results icon

Θερινό Σινεμά δήμου Πέλλας

Θερινό Σινεμά δήμου Πέλλας
kataghrafi-fAbLK.JPG

Tετάρτη 30 Αυγούστου ώρα 9.00μμ

«Οι ταινίες είναι τα όνειρα που ποτέ δεν ξεχνάς», Στίβεν Σπίλμπεργκ ,

The Fabelmans

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο το οποίο για πολλά χρόνια ήταν ο πιο σημαντικός προάγγελος των Όσκαρ.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αυτοβιογραφείται, στέλνοντας τη δική του επιστολή αγάπης στο σινεμά. Ολόκληρη η καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν υπήρξε παρά το μαγικό καταφύγιο που εφηύρε ένα μικρό παιδί για τον εαυτό του προκειμένου να κρυφτεί από τις σκληρές αλήθειες της ενήλικης ζωής. Ένα αγόρι που αγκιστρώθηκε στο σινεμά την ίδια περίπου στιγμή που η αγάπη των γονιών του και η ευτυχία της οικογένειάς του άρχισαν να ξεθωριάζουν. Αντιμέτωπος με το οριστικό τέλος της αθωότητάς του, ο Σπίλμπεργκ ανακάλυψε ότι μπορούσε να την ανακαλέσει ξανά και ξανά μέσα από το φιλμ. Παίρνοντας στα χέρια του μια κάμερα, ξαναγράφει με αυτή τον κόσμο του, πιο θεαματικό και φαντασμαγορικό από άλλοτε, θέλοντας η ζωή να μοιάζει σαν τον τίτλο της πρώτης ταινίας που είδε ποτέ του: <<The Greatest Show on Earth>>

Το "Fabelmans" είναι μια ταινία φτιαγμένη για να συγκινήσει. Τα πλάνα ξεχειλίζουν ρομαντισμό, μελαγχολία κι οδυνηρή προδοσία, οι γονείς απεικονίζονται ως ακαταμάχητα ελαττωματικοί άγιοι, ενώ οι υπέροχες κωμικές στιγμές δημιουργούν μια απελευθερωτική ανάταση μετά το έντονο μελόδραμα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τόνι Κούσνερ

ΗΠΑ 2022, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Σπίλμπεργκ, ΣΕΝΑΡΙΟ: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τόνι Κούσνερ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γιάνους Καμίνσκι, ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζον Γουίλιαμς.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μισέλ Γουίλιαμς, Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Γκάμπριελ ΛαΜπέλ, Τζίνι Μπερλίν, Τζούλια Μπάτερς, Ρόμπιν Μπάρτλετ, Κίλι Καρστέν, Τζουντ Χιρς.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 151'

Είσοδος ελεύθερη- Πάρκο Αγ.Γεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ