Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»
Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»
Το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα διοργανώνει το 1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με τίτλο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου» στις 4-6 Ιουλίου 2025 στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στο Ροδοχώρι της Νάουσας.
Διδάσκουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και καθηγητές. Το Θερινό Σχολείο συνδιοργανώνουν και υποστηρίζουν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης και η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η διδασκαλία και ενημέρωση γύρω από ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των Ελλήνων στον γεωγραφικό χώρο του Πόντου, της Λαογραφίας, της Γενοκτονίας του ξεριζωμού και των προσφυγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.
Απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, σε μέλη συλλόγων καθώς και σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο. Κόστος συμμετοχής 70 ευρώ για όλο το πρόγραμμα, περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή. Διατίθενται υποτροφίες που χορηγεί ο Σύλλογος Ποντίων Ludwigshafen-Verein der Griechen aus Pontos Ludwigshafen. Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σ’ όσους δηλώσουν συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τσάντα με εκπαιδευτικό υλικό και αναμνηστικά.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Το πρόγραμμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Συνελήφθη ένα άτομο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
19 Ιουνίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ