Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο άνδρες για τη γιάφκα στις Συκιές
Κατά την απολογία τους ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ότι κατείχαν βαρύ οπλισμό που φαίνεται να προοριζόταν για μέλη τουρκικής εγκληματικής ομάδας.
Πρόκειται για 36χρονο Τούρκο και 30χρονο Έλληνα, εις βάρος των οποίων αποδόθηκαν κατηγορίες – μεταξύ άλλων – για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και εγκληματική συμμορία. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και δεύτερος Τούρκος, ηλικίας 49 ετών, που βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας μας, ενώ καταζητείται με ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων για να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης που σχετίζεται με υπόθεση απάτης.

Η σύλληψή τους έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν αστυνομικοί του ελληνικού FBI τούς εντόπισαν να βγαίνουν από ισόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος στις Συκιές. Μεταφέροντας χάρτινη συσκευασία και σακούλα, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στα αντικείμενα υπήρχαν ένα πολεμικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, ένα υποπολυβόλο τύπου Uzi, γεμιστήρες, διόπτρα και φυσίγγια.
Κατά την απολογία τους ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες. Ο 36χρονος Τούρκος, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών στο παρελθόν, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο 49χρονος συνεργός του τον ανάγκασε με απειλές κατά της οικογένειάς του να αποθηκεύσει τα όπλα. «Υπό το βάρος των απειλών αναζήτησα κάποιο ασφαλές μέρος και απευθύνθηκα στον 30χρονο Έλληνα, τον οποίο γνωρίζω από κοινούς επαγγελματικούς χώρους», δήλωσε ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο Έλληνας συγκατηγορούμενός του δήλωσε παντελή άγνοια για το περιεχόμενο των συσκευασιών που αποθηκεύτηκαν στην αποθήκη-ιδιοκτησίας του, τονίζοντας ότι δέχθηκε απλώς να εξυπηρετήσει τον 36χρονο φίλο του.
Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.
Ρεπορτάζ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Στοπ από αστυνομία και Βρούτση στους φιλάθλους του Ηρακλή
17 Σεπτεμβρίου 2026 -
Διονύσης Σταμενίτης: Οι τρυφερές ευχές στην κόρη του Σοφία για τη γιορτή της
17 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ