close search results icon

Θεσσαλονίκη: Εκκλησία και λαός είπαν ΟΧΙ στο γάμο των Ομοφυλοφίλων

Θεσσαλονίκη: Εκκλησία και λαός είπαν ΟΧΙ στο γάμο των Ομοφυλοφίλων

Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης,  Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς αλλά και Νεαπόλεως, όπου χιλιάδες χριστιανοί είπαν βροντερό όχι στον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών 

20240211-155204.jpg


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ανάμεσα στους οποίους και ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ,  ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του στην ελληνική οικογένεια όπως και εκατοντάδες ιερείς.

20240211-162917.jpg
Ο γέροντας Παΐσιος


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και αρκετοί πολιτικοί τόσο της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Θόδωρος Καράογλου και ο Κώστας Γκιουλεκας όσο και άλλων κομμάτων οπως ο Νίκος Παπαδόπουλος της ΝΙΚΗΣ, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την βούληση του λαού και δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ παρών ήταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης,  ο οποίος τόνισε πως το νομοσχέδιο έρχεται ενάντια στις ιδέες και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. 

20240211-163040.jpg


Στην εκδήλωση μίλησε αρχικά ο Καθηγουμένος της Ιεράς Μονης Σίμωνας Πέτρας του Αγίου Όρους ,ο οποίος μετέφερε την θέση της Αθωνικης πολιτείας ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες τουν πρωτοπρεσβύτεροτ  π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης που μίλησε  με θέμα: «Γάμος- Οικογένεια: Όρια Πατέρων μετέθηκας;» , της καθηγήτρια της Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, που παρουσίασε το θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή» (Από τη σκοπιά μίας χριστιανής μητέρας και χριστιανής ιατρού) και του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος,  αναπτυξε το θέμα « Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν».

Στον χαιρετισμό του ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας αρχιμανδρίτης πατήρ Ελισσαίος απηύθυνε, όπως είπε, ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και «να αποτρέψουν τον επερχόμενο σκανδαλισμό και μετά βεβαιότητος ρήγμα ανάμεσα στον λαό».

20240211-164232.jpg


 Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, είπε πως το νομοσχέδιο αυτό «ανατρέπει πολιτισμικές σταθερές αιώνων». Παράλληλα, σημείωσε πως οι «πιστοί που εκφέρουν τη γνώμη τους να πάψουν να μιλάνε, όμως, η ευθύνη της εκκλησίας αλλά και του καθενός ξεχωριστά είναι πολύ μεγάλη. Η Εκκλησία ενοχλεί γιατί δίνει μια διαφορετική αντίληψη με την οποία ξύπνα τις συνειδήσεις. Όσοι ενοχλούνται ομολογούν ότι θέλουν να κρατούν κοιμισμένη τη συνείδησή τους αλλά η Εκκλησία δεν θα σταματήσει να το κάνει αυτό. Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της Εκκλησίας και της πατρίδας μας. Είναι χρέος μας να δώσουμε τη μαρτυρία της πίστεώς μας και να βροντοφωνάξουμε ότι εδώ αίρονται όλα τα αιώνια, οντολογικά και κοσμολογικά», είπε και έκλεισε λέγοντας πως γάμος είναι η σύνδεση ανδρός και γυναικός.

20240211-172226.jpg

Η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, Μαγδαληνή Τσολάκη, είπε πως μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες αλλά μόνο μια μητέρα για τον καθένα. «Να είσαι μητέρα σημαίνει να αντιμετωπίζεις τις δυνάμεις που έχεις. Η δύναμη της μητρότητας είναι μεγαλύτερη από τους όρους της φύσης». Η ίδια, με την ιδιότητα της χριστιανής γιατρού, όπως είπε, σημείωσε πως η ύπαρξη της οικογένειας αποκαλύπτει την παρουσία του Θεού στο σπίτι.

«Δεν υπάρχει φυσιολογικός τρόπος να ενωθούν δύο γυναικεία σώματα», είπε καταλήγοντας η κ. Τσολάκη και πρόσθεσε πως «έρευνες λένε πως υπάρχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα στους αδερφούς μας τους ομοφυλόφιλους. Γονείς ένα, δύο, τρία κτλ είναι για τα μαθηματικά, όχι για εμάς».

20240211-180046.jpg


Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, είπε πως δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο με το παράλογο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον βανδαλισμό του Αγίου Αχιλλείου την προηγούμενη Κυριακή με συνθήματα υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών και είπε πως «ηταν δικό μας λάθος που δεν προλάβαμε κάτι τέτοιο αλλά εγώ τους συγχωρώ, γιατί αυτό κάνει η Εκκλησία». Ο μητροπολίτης θέλησε να δώσει ένα παράδειγμα για να καταδείξει το γεγονός πως οι επιλογές του καθενός, όπως είπε, δεν μπορούν να γίνουν νόμοι και να επιβληθούν στον λαό. «Αν επιλέξω να είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, το κράτος οφείλει να το σεβαστεί αλλά δεν είναι υποχρεωμένο κάθε χρόνο να παίρνει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Έχω δικαίωμα να είμαι οπαδός μιας ομάδας αλλά δεν μπορώ να το βάζω πάνω από το δικαίωμα μίας άλλης», είπε.

Ο μητροπολίτης, μάλιστα, ζήτησε από τον κόσμο να μην χειροκροτά όταν μιλάει για να μην εκτονώνεται η δύναμη που γεννήθηκε από όσα άκουσαν. «Τα χειροκροτήματα μάς βγήκαν ξινά, τις Κυριακές οι εκκλησίες είναι γεμάτες, τι γίνεται, όμως τις Δευτέρες;», είπε. «Έρχεται ένα νομοσχέδιο που ξεχειλώνει τη λογική του γάμου. Μέσα στο ακρωνύμιο ΛΟΑΤΚΙ+ μένει χώρος για οτιδήποτε νέο προκύψει. Ήδη από την Αμερική μάς έρχεται ο όρος πολυσυντροφικότητα (polyamor) και στη χώρα μας υπάρχει ομάδα με πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι άλλο θα πας περιμένει;», ρώτησε, ενώ αναφέρθηκε και ο ίδιος στο ζήτημα της παρένθετης μητρότητας. «Νικήσαμε τον Χίτλερ στα πεδία των μαχών και μας νίκησε στα εργαστήρια όλων αυτών που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως προϊόν παραγόμενο, όπως συμβαίνει με τις παρένθετες μητέρες», είπε.
 

20240211-175326.jpg


«Δεχτήκαμε τις αρρωστημένες σχέσεις και τους κατά συνθήκη γάμους, την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, την κάθε ανωμαλία, τη μονογαμία. Ο ορισμός του γάμου είναι η σύνδεση ανδρός και γυναικός. Δεν λέει τίποτα για άτομα του ίδιου φύλου», συμπλήρωσε.

Όλες τις ομιλίες μπορείτε να τις δείτε στο YouTube. 


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου αλλά και με το ψήφισμα προς τους βουλευτές. 

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους μητροπολίτες, τις χριστιανικές οργανώσεις και τους βουλευτές, είπε πως η αντίθεση στο νομοσχέδιο είναι κοινή εκ μέρους όλων των χριστιανικών κοινοτήτων της χώρας. «Κυρίως, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς (σσ το κοινό) γιατί με τη σημερινή πληθωρική, σεμνή και ειρηνική παρουσία αποδείξατε ότι γνωρίζετε ποιο είναι το συμφέρον των παιδιών σας αλλά και όλων των ανθρώπων. Αποδείξατε ότι ανήκετε σε αυτήν την Ελλάδα που έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος ότι είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται και επιμένει. Μακάρι αυτοί που πρέπει να καταλάβουν, να καταλάβουν κάποια πράγματα και να τροποποιήσουν τις αποφάσεις τους», είπε. Ο σεβασμιώτατος πρόσθεσε πως το πρόβλημα δεν είναι ο γάμος. Δικαίωμα για τη νομική επίλυση ορισμένων προβλημάτων υπήρχε ήδη από το σύμφωνο συμβίωσης. «Αυτό που ήθελε να νομοθετήσει η κυβέρνηση είναι η τεκνοθεσία, αυτό είναι το πρόβλημα και σε αυτό εμείς διαφωνούμε γιατί οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτά για τα οποία λένε πως νομοθετούν αλλά στην πραγματικότητα καθόλου δεν υπολογίζουν». Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε επίσης πως «όλοι οι ομιλητές είχαν μια κοινή συνισταμένη στις ομιλίες τους, ότι όλοι οφείλουμε να μετανοήσουμε. Αυτή είναι η επανάσταση της εκκλησίας, η μετάνοια»

Δείτε το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες  


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ