close search results icon

Θεσσαλονίκη: Ήξεραν εδώ και 1,5 χρόνο στη Μητρόπολη ότι ο ιερέας έπαιρνε δανεικά κι αγύριστα

Αναμένεται η ποινική δίωξη του ιερέα. 

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν γνωστό στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ότι ιερέας ιδιαιτέρως κεντρικού ναού στην ανατολική πλευρά της πόλης ζητούσε εδώ και 5 χρόνια δανεικά από πιστούς, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές του ανάγκες, τα οποία δεν επέστρεψε ή προχωρούσε σε διακανονισμούς με τους δανειστές, χωρίς, ωστόσο, να τους τηρεί.

Στην Μητρόπολη έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τρεις γραπτές καταγγελίες από πιστούς για τη συγκεκριμένη δράση του ιερέα. Η πρώτη αφορά ποσό 5.000 ευρώ, το οποίο δεν επιστράφηκε ποτέ. Η δεύτερη από μία οικογένεια για ποσό 20.000 ευρώ, για το οποίο είχε υποσχεθεί ο ιερέας ότι θα το επιστρέψει μέχρι το τέλος του 2022, αλλά δεν το έκανε και η τρίτη από μία εταιρεία, που στη συνέχεια διαλύθηκε, χωρίς να αναφέρεται στην καταγγελία συγκεκριμένο ποσό.

Ωστόσο, η Μητρόπολη δέχθηκε και σειρά προφορικών καταγγελιών από πιστούς για ποσά που δανείστηκε ο ιερέας, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η Μητρόπολη ζήτησε από τους προφορικώς καταγγέλλοντες να τις κάνουν και γραπτώς, αλλά κάτι τέτοιο δε έγινε ποτέ.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι, με βάση τις προφορικές καταγγελίες, ο ιερέας ζητούσε για διάφορους λόγους από τους πιστούς να του δανείσουν χρήματα. Σε κάποιους είπε, μάλιστα, ότι θέλει τα χρήματα, για να γίνει μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και μετά την εκλογή του θα τους τα επέστρεφε.

Αναμένεται η ποινική δίωξη του ιερέα

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της πόλης, στις οποίες έχει ήδη δώσει, όποιο στοιχείο έχει υποπέσει στην αντίληψή της, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας της υπόθεσης.

Αναμένεται άμεσα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ιερέα, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν και οι προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες, δηλαδή ανακρίσεις και από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα.

Να σημειωθεί ότι στη Μητρόπολη δεν έχει φτάσει καμία πληροφορία ή καταγγελία για σεξουαλικό σκάνδαλο από την πλευρά του ιερέα.

Σε ό,τι αφορά το γιατί η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν προχώρησε σε ενημέρωση των Αρχών για τη δράση του ιερέα, από τη στιγμή που είχε πληροφορίες γι’ αυτήν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι δεν το έκανε, επειδή κανένας από τους δανειστές δεν είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά και διότι οι γραπτές καταγγελίες δεν αφορούσαν πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία, μάλιστα, ο ιερέας είχε δεσμευτεί να επιστρέψει.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ