close search results icon

Θεσσαλονίκη: Καταστηματάρχες για κλείσιμο Βενιζέλου: «Μοιάζει σαν ένα βήμα προς τα πίσω»

Θεσσαλονίκη: Καταστηματάρχες για κλείσιμο Βενιζέλου: «Μοιάζει σαν ένα βήμα προς τα πίσω»

Παράταση σε μια ήδη μακροχρόνια ταλαιπωρία αποτελεί για τους καταστηματάρχες της περιοχής το κλείσιμο του δρόμου της οδού Βενιζέλου για τέσσερις εβδομάδες λόγω εργασιών του μετρό.

Μετά από το πολυπόθητο άνοιγμα του δρόμου τον Νοέμβριο του 2022, το νέο κλείσιμο από το ύψος της Ερμού ως την Εγνατία, μοιάζει σαν ένα βήμα προς τα πίσω στα μάτια των επιχειρηματιών της Βενιζέλου, καθώς όταν δόθηκε στην κυκλοφορία, είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα ξανά έκλεινε.

Μιλώντας στο Thesstoday.gr κάνουν λόγο για μια νέα ταλαιπωρία που «ρίχνει» την αγοραστική τους κίνηση καθώς επηρεάζονται και δρομολόγια λεωφορείων και εκφράζουν την ελπίδα να τηρηθεί έστω το χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων.

Η κα Δήμητρα Φιλίππου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης επί της οδού Βενιζέλου που εδώ και 17 χρόνια λειτουργεί το κατάστημα της με θέα το εργοτάξιο, αναφέρει στο Thesstoday.gr ότι «το κλείσιμο του δρόμου για αυτοκίνητα είναι ταλαιπωρία σε όλους τους τομείς, δυσκολεύει λεωφορεία, δρομολόγια εκτός πορείας και χάνουμε τον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί και δεν θέλει πλέον να περνάει από έναν κλειστό δρόμο, με αποτέλεσμα να χάνεται μέρος της δουλειάς μας».

Παράλληλα σημειώνει πως «όλα τα καταστήματα περιμένουμε απλώς να τελειώσει η περιβόητη στάση του μετρό. Είναι ένα έργο που θέλουμε να γίνει, ωστόσο η καθυστέρησή του έχει υποβαθμίσει τον άξονα Βενιζέλου-Εγνατίας, έχουν κλείσει καταστήματα και έχει αλλάξει η ποιότητα του κόσμου».

«Η παρηγοριά μας είναι ότι ακούμε πως θα τελειώσει το έργο»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ιδιοκτήτης επιχείρησης στην οδό Βενιζέλου Ιορδάνης Φραγκουλίδης τονίζει πως «το παράπονό μας είναι ότι η ταλαιπωρία συνεχίζεται και η παρηγοριά μας είναι ότι ακούμε πως το έργο θα τελειώσει, το περιμένουμε αγωνιωδώς».

Ο ίδιος σημειώνει πως «υπήρξαν φορές που τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα, άλλες που δεν τηρήθηκε επακριβώς, ελπίζουμε έτσι να γίνει και τώρα».

Πηγή: thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ