close search results icon

Θεσσαλονίκη: Με αερόστατο, ρομπότ και δωρεάν φρούτα σβήνουν τα 94 κεράκια τους οι λαϊκές αγορές

Θεσσαλονίκη: Με αερόστατο, ρομπότ και δωρεάν φρούτα σβήνουν τα 94 κεράκια τους οι λαϊκές αγορές

Ένα τεράστιο αερόστατο, δωρεάν φρούτα και ένα ρομπότ περιμένουν μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Αριστοτέλους για να γιορτάσουν τα 94 χρόνια λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Με στόχο η γιορτή να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών μετέτρεψε την πλατεία σε ένα ολοήμερο πάρτι με συναυλίες και δράσεις για όλους.

Ήδη από νωρίς το πρωί, η πλατεία έχει γεμίσει με παιδιά που ήρθαν να γνωρίσουν την λαϊκή αγορά, να παίξουν αλλά και να μάθουν πως να τρέφονται σωστά.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής από τον Πεπερ το ρομπότ, να γίνουν οι ίδιοι μάγειρες και μαγείρισσες και τέλος να επιστρέψουν σπίτι τους με μια σακούλα γεμάτη με φρούτα.

«Επειδή μας βοηθάνε και οι καταναλωτές, θέλουμε και εμείς να τους συμπαρασταθούμε με αυτή την εκδήλωση. Να γιορτάσουν μικροί μεγάλοι, τα παιδιά να μάθουν τι είναι η λαϊκή αγορά, να παίξουνε και να χορέψουνε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής.

«Τα παιδιά θα μάθουν μέσα από στοχευμένες δράσεις πως να έχουν μια σωστή διατροφή», τόνισε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Μελινα-Μαρία Δερμεντζοπούλου.

φωτο - thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ