close search results icon

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

«Τα παιδιά μας σήμερα μας έκαναν περήφανους, είναι οι σκυταλοδρόμοι της πορείας για ένα καλύτερο αύριο και αναδεικνύουν την δύναμη της παιδείας ως στυλοβάτη του έθνους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΩΜΑ

Και συμπλήρωσε πως οι μαθητές είναι η εγγύηση ότι ο τόπος μας είναι προορισμένος να πάει πιο ψηλά και πιο μπροστά. «Τιμώντας την επέτειο του «όχι» χειροκροτήσαμε σήμερα τα νιάτα της Θεσσαλονίκης, χρόνια πολλά σε όλους!» κατέληξε.

Κούβελας: Η συγκίνηση είναι μεγάλη όταν την ελληνική σημαία την κρατούν νέα παιδιά

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας με την σειρά του ανέφερε πως «κάθε φορά που η ελληνική σημαία περνάει μπροστά από τα μάτια μας η συγκίνηση είναι μεγάλη πόσω μάλλον όταν την κρατούν νέα παιδιά».

Τζιτζικώστας: 52 νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα, συνδέουν το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας με το παρόν, αλλά γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. «Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτά τα νέα παιδιά κι στόχος μας είναι να μείνουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Για αυτό εμείς ως ΠΚΜ ολοκληρώνουμε 52 νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ αστειευόμενος σχολίασε πως ανυπομονεί να δει τα παιδιά του να κάνουν παρέλαση, αφού παρακολούθησαν σήμερα από την εξέδρα μαζί του την μαθητική παρέλαση.

Πατουλίδου: Νιώθουμε περήφανοι για αυτό που είμαστε

«Η μεγαλύτερη προστασία για τους νέους μας είναι να νιώθουμε περήφανοι για αυτό που είμαστε» τόνισε σε σύντομη δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου.

Ζέρβας: Η μαθητική παρέλαση είναι μια γλυκιά νοσταλγία

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που ένιωσε κατά την διάρκεια της παρέλασης, με το πρώτο να είναι η νοσταλγία. «Καμαρώσαμε τα νιάτα της Θεσσαλονίκης και θυμήθηκα όταν είχα παρελάσει εγώ, την ίδια μέρα στο ίδιο σημείο, κι ένιωσα μια γλυκιά νοσταλγία. Το δεύτερο συναίσθημα ήταν αυτό της συνέχειας, καθώς τα παιδιά μεταφέρουν τις αξίες την αποφασιστικότητα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος της πατρίδας μας».

thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ