close search results icon

Θεσσαλονίκη: Πάλεψε για να γλιτώσει τον βιασμό

Όλα ξεκίνησαν στο ύψος της ΣΣΑΣ όπου της ρώτησε τι ώρα είναι...

Θεσσαλονίκη: Πάλεψε για να γλιτώσει τον βιασμό

Η μάχη που έδωσε μια 19χρονη κοπέλα για να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της περιγράφεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που παρέπεμψε σε δίκη έναν 26χρονο κατηγορούμενο. Ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για απόπειρα βιασμού και για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ σήμερα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μεσάνυχτα της 17ης Μαρτίου 2023, η 19χρονη παθούσα βάδιζε επί της οδού Κ. Καραμανλή με κατεύθυνση από το κέντρο της πόλης προς την οδό Γ. Λαμπράκη. Στο ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), πίσω από μία στάση αστικών λεωφορείων, την πλησίασε ο κατηγορούμενος- υπήκοος Βουλγαρίας και τη ρώτησε σε σπαστά ελληνικά «τι ώρα είναι».

Η παθούσα του απάντησε και ο κατηγορούμενος ακολουθώντας την επαναλάμβανε συνεχώς την ερώτηση προφασιζόμενος ότι δεν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια την τράβηξε από τον ώμο, την έπιασε με κεφαλοκλείδωμα, την έριξε στο έδαφος και έπεσε από πάνω της, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να της βγάλει το σακίδιο που φορούσε και την μπλούζα της, όπως αναγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Η 19χρονη προέβαλε αντίσταση χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο και καλούσε σε βοήθεια, όμως ο κατηγορούμενος με τη χρήση σωματική βίας συνέχιζε να προσπαθεί να την ακινητοποιήσει με σκοπό να της αφαιρέσει τα ρούχα. Η κοπέλα κατάφερε προς στιγμήν να σηκωθεί και τότε ο κατηγορούμενος την τράβηξε από τα χέρια και την έσυρε σε παρακείμενη ρεματιά, όπου κατρακύλησαν παλεύοντας μέχρι το βάθος αυτής.

«Θέλω σεξ εδώ»

Η παθούσα εξακολουθούσε να καλεί σε βοήθεια ενώ σε ερώτηση της σχετικά με το τι ήθελε ο δράστης, αυτός απάντησε «σεξ εδώ» και χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε συνουσία χωρίς τη συναίνεση της. Της έκλεισε το στόμα με το χέρι του και όταν η 19χρονη τον δάγκωσε αυτός τη χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στο κεφάλι και της έσφιξε με τα χέρια του τον λαιμό της, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της και να καταφέρει να προβεί σε γενετήσια πράξη.

Δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι ενώ συνέχισε να αντιστέκεται και να φωνάζει «βοήθεια, θέλει να με βιάσει». Τελικά, η κοπέλα κατάφερε να σηκωθεί και να απομακρυνθεί τρέχοντας προς την οδό Λαμπράκη. Όταν έφτασε σε δίπλα σε ένα κατάστημα συνάντησε μια άγνωστη σ’ αυτήν κοπέλα, της εξιστόρησε τι έχει συμβεί και με τη βοήθεια της επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς της ενώ κάλεσε ταξί που τη μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν εκχυμώσεις και εκδορές – κακώσεις που υπέστη από τα χτυπήματα του κατηγορούμενου ενώ κρίθηκε ότι, από την ευπάθεια των πληγέντων σημείων, θα μπορούσε να προκληθεί στην παθούσα κίνδυνος για τη ζωή της και βαριά σωματική της βλάβη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεση της στο ΤΑ Τούμπας- Τριανδρίας, η γυναίκα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον δράστη μέσα από φωτογραφίες που της επιδείχθηκαν.

Επίθεση και σε άλλη γυναίκα

Μια ώρα αργότερα ο Βούλγαρος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου και συνελήφθη ως δράστης άλλης σχετικής πράξης και συγκεκριμένα «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας» που φέρεται να τέλεσε λίγη ώρα νωρίτερα. Στις 22.45 το βράδυ της 16ης Μαρτίου 2023, φέρεται να ακολούθησε μια κοπέλα από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε και όταν ανέβηκαν μαζί στον 5ο όροφο με το ασανσέρ και εξήλθαν, ο νεαρός της έκλεισε το στόμα και άρχισε να τη θωπεύει.

Κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, για τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα, καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ αναφορικά με τα ψευδή στοιχεία ταυτότητας, που δήλωσε αρχικά στις αστυνομικές αρχές, είπε ότι το έκανε γιατί φοβόταν ότι τον αναζητούν λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει στο παρελθόν στη Βουλγαρία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA - karfitsa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ