close search results icon

Θεσσαλονίκη: Προεσυνέδριο Νέας Δημοκρατίας με μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών (ΦΩΤΟ)

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών στέλνουν οι “γαλάζιοι” ομιλητές του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ταυτίζει τη Δημοκρατία με τον λαό και όλες οι μεγάλες επιλογές της ΝΔ έχουν δικαιωθεί. “Είμαστε υπερήφανοι γιατί σταθήκαμε στο ύψος των κρίσιμων συγκυριών, στηρίξαμε την κοινωνία και της δώσαμε ώθηση. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που υπηρετεί την κοινωνία”, δήλωσε κατά την ομιλία του.

Για τις ευρωεκλογές ανέφερε ότι δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος, “καθώς απέναντι μας έχουμε το λαϊκισμό που καραδοκεί. Δίνουμε και πάλι τη μάχη της καθημερινότητας, τη μάχη της αξιοπιστίας απέναντι στη δημαγωγία ώστε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και στην ανάγκη για ευημερία. Δεν θα απογοητεύσουμε όσους θέλουν να δουν τη χώρα να προοδεύει και το οφείλουμε στα 50 χρόνια ιστορίας της Δημοκρατίας. Η Ευρώπη επηρεάζει ευθέως τις ζωές μας. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μπορεί να πάει την Ευρώπη μπροστά και είναι η παράταξη που έχτισε την Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά.

Την κρισιμότητα των φετινών ευρωεκλογών και την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών με την ψήφο τους επισήμανε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “Η συμμετοχή και η ψήφος μας είναι σημαντικές στις φετινές ευρωεκλογές. Οι πολίτες είναι πάνω απ’ όλα και η Ευρώπη είναι το σπίτι όλων μας. Καλούμαστε να αποδείξουμε πόσο γερά είναι τα ευρωπαϊκά θεμέλια. Η Ελλάδα θέλουν δε θέλουν θα πάει μπροστά παρά τις τρικλοποδιές που βάζουν. Η χώρα μας κερδίζει τον σεβασμό και κάθε μέρα γίνεται πιο ισχυρή”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

screenshot-1-8RMNQ.png

Από την πλευρά της η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, μίλησε για τη γιορτή των 50 χρόνων λειτουργίας του κόμματος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να έχει σημαδέψει τη χώρα μας. “Είμαστε πιστοί στις πολιτικές μας αρχές. Η οικονομία μας είναι ισχυρή, τα σύνορα μας προστατευμένα, η αμυντική μας άμυνα πιο ισχυρή από ποτέ. Δίνουμε ωστόσο καθημερινά μάχη για την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου”, είπε η κα Συρεγγέλα. Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές δήλωσε ότι “Έχουμε μπροστά μας την επόμενη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση και πάμε να φέρουμε μια ευρωπαϊκή νίκη του κόμματος μας. Πάμε να βάλουμε τα θεμέλια για τα επόμενα 50 χρόνια της ΝΔ”.

screenshot-2-1pO4r.png

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς λέγοντας ότι το 2024 είναι μια χρονιά ορόσημο για το κόμμα. “Είμαστε διαρκώς στο πλευρό κάθε πολίτη. Το κόμμα εξελίσσεται και προχωρά. Συμμετοχή, συσπείρωση και συστράτευση. Αυτά είναι τα κλειδιά της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών. Μπροστά μας έχουμε 100 ημέρες αγώνα, θα τρέξουμε και το μήνυμα της νίκης θα είναι ηχηρό”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει η φετινή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε κατά την τοποθέτηση του ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές προκειμένου όπως είπε “να πετύχουμε μια εκλογική νίκη με ανθρώπους που θα εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στην Ευρώπη”.

screenshot-4-DmdWm.png

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης επισήμανε τα εξής: “Η ΝΔ δεν μένει στάσιμη. Συγχρονίζει, συζητάει, γι’ αυτό ακριβώς είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να φτάσουμε με νέες ιδέες στο συνέδριο το επόμενο διάστημα. Πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Δεν αισθανόμαστε καμία σιγουριά και επανάπαυση γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Και βεβαίως αναφερόμαστε πάντα στην κοινωνία, παίρνουμε τα ερεθίσματα και είμαστε πάντα σε επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον”.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου δηλώνοντας την ετοιμότητα της ΝΔ για την μάχη των ευρωεκλογών. Σε μια ξεχωριστή ενότητα του προσυνεδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, χαιρετισμό απηύθυναν και οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

screenshot-3-pVUCa.png

πηγή: thesstoday.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ