close search results icon

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη (ΦΩΤΟ)

Τον αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι. 

Παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του Χρήστου Μάτη τελέστηκε το πρωί της Τρίτης στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η νεκρώσιμος ακολουθία του δημοσιογράφου, που έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11:30 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», στη Θέρμη.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μάτης

Ο Χρήστος Μάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Πήγε σχολείο στο 57ο Δημοτικό της οδού Αμβροσίου, εκεί που ήταν παλιά τα «λεμονάδικα», και γυμνάσιο και λύκειο στο 4ο της οδού Συγγρού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως καθηγητής ξένων γλωσσών σε φροντιστήρια και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας από το 1989 και εργάστηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία το Ράδιο Παρατηρητής, η ΕΡΤ3, η Μακεδονία, η Εξουσία, η Deutsche Welle, το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση κ.ά. κατέχοντας σε πολλές περιόδους της δημοσιογραφικής του πορείας θέσεις ευθύνης. Από το 1993 εργαζόταν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια στο ενοποιημένο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον ραδιοφωνικό του σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Χρήστος Μάτης ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος το 2010 ως επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη». Το 2014 είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου ως επικεφαλής ανεξάρτητου σχήματος, ωστόσο τελικά κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλαφάτη.

Ήταν παντρεμένος με τη συνάδελφο Σμαρώ Αβραμίδου και πατέρας τριών υπέροχων κοριτσιών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Χρήστος Μάτης αρθρογραφούσε στη «Μακεδονία της Κυριακής». Όλοι οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στον όμιλο «Μακεδονία-Ενημέρωση» τον αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρει: «Ο Χρήστος με τιμούσε με τη φιλία του. Ήταν από αυτές τις ξεχωριστές φιλίες, τις βαθιές, τις πολύτιμες. Έφυγε από δίπλα μας ένας άνθρωπος χαρισματικός, με σπάνιο μυαλό. Έσβησε η συχνά αιχμηρή αλλά πάντα εύστοχη πένα της Θεσσαλονίκης, σίγησε η δημοσιογραφική φωνή με τον διεισδυτικό, δυναμικό λόγο. Με την ίδια συνέπεια με την οποία υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, ο Χρήστος υπηρέτησε συνολικά την πόλη, έχοντας διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Για τον θάνατό του είμαι συγκλονισμένος. Η σκέψη μου βρίσκεται στη λατρεμένη του Σμαρώ και στα τρία υπέροχα κορίτσια τους».

screenshot-6-kw9VP.png
1-s6CnP.jpg
3-KH2TG.jpg
4-QKPaN.jpg
5-LqWOY.jpg






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ