close search results icon

Θετικά νέα για τα Νοσοκομεία της Πέλλας

Τι ανακοίνωσε ο Λάκης Βασιλειάδης: Δέσμευση για μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας  Θετικός στο αίτημα για δημιουργία νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα 

Θετικά νέα για τα Νοσοκομεία της Πέλλας

Σημαντικά και καλά νέα ήρθαν από την συνάντηση του Λάκη Βασιλειάδη με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ο νεαρός βουλευτής Πέλλας μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας ανακοίνωσε:

 Συνάντηση με Υπουργό Υγείας

 Δέσμευση για μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας

Θετικός στο αίτημα για δημιουργία νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα

 Συνάντησα σήμερα τον Υπουργό Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδη για να του μεταφέρω μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις δομές Υγείας της Περιφερειακής μας Ενότητας και να συζητήσουμε την εξέλιξη των αιτημάτων αυτών για μόνιμες λύσεις για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισα το αίτημα για την μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής ευθύνης της. Η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπιας στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με την ταυτόχρονη μετατροπή και προσθήκη μιας (1) θέσης Ειδικευμένου Παθολόγου-Ογκολόγου εδραιώνει την συγκεκριμένη υπηρεσία Υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς του πληθυσμού ευθύνης. Από την πλευρά τους, η διοίκηση του ΝΜ Γιαννιτσών και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

 Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε την κατασκευή νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας καθώς η παλιά (3 Κλινών) είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας στην διάρκεια της πανδημίας. Ήδη πάνω σε αυτό το θέμα έχω προβεί σε αρκετές ενέργειες τα τελευταία χρόνια και σε συζητήσεις με τις ηγεσίες του υπουργείου υγείας και σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου της Έδεσσας και τον διοικητή της ΥΠΕ. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. είχε τότε ετοιμάσει και μια πρόταση τεχνικής μελέτης για τη δημιουργία της νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα στα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΚΕΣΥ.

 Το νοσοκομείο Έδεσσας έχει στην διάθεση του τον κατάλληλο χώρο (πρώην μονάδα τεχνητού νεφρού) και έχει καταρτίσει σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ έτοιμη μελέτη δημιουργίας νέας ΜΕΘ 6 κλινών. Ζήτησα από τον Υπουργό την ένταξη του έργου σε πόρους από χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας & Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι υψίστης σημασίας η δημιουργία νέας ΜΕΘ η οποία μπορεί να στελεχωθεί και να προσθέσει στο σύστημα υγείας επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

 Τέλος, συζητήσαμε και για τα τρέχοντα ζητήματα και τις δράσεις του Υπουργείου στον τομέα της υγείας. Αναφερθήκαμε σε τρόπους κάλυψης των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως η προσέλκυση ιατρικού προσωπικού και ειδικά ειδικοτήτων που είναι αυτή τη στιγμή σε έλλειψη καθώς και για την διαδικασία απορρόφησης από την πρόσφατη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού.

 Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε από κοινού με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ οδεύει πλέον προς υλοποίηση. Ο Υπουργός αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της δημιουργίας της Ογκολογικής Μονάδας στην περιοχή και δεσμεύτηκε να το προχωρήσει άμεσα. Ταυτόχρονα, είναι θετικός να εξετάσει το αίτημα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση της ΜΕΘ Έδεσσας. Συνεχίζω να παρακολουθώ στενά τα θέματα μέχρι την ολοκλήρωση τους ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας της περιοχής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ