close search results icon

Θυελλώδης Συνεδρίαση με πλημμύρες, ΕΣΠΑ και Μαθητική Εστία

Θυελλώδης Συνεδρίαση  με πλημμύρες, ΕΣΠΑ και Μαθητική Εστία

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σε μια συνεδρίαση όπου μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θυελλώδης αφού παρά το αρχικό ήρεμο κλίμα που επικρατούσε ο Λάκης Προκοπίδης ανέβασε τους τόνους κατά την διάρκεια των απαντήσεων του Δημάρχου Αλμωπίας. 

img-1291.jpg

Λίγο μετά τις 6 μισή το απόγευμα της Παρασκευής οι δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να προσέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων, με τον πρόεδρο Δημήτρη Βέσκο να υποδέχεται τους συμβούλους και να συζητά μαζί τους σε φιλικό κλίμα. 

img-1293.jpg

Στην συνεδρίαση βρέθηκαν αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιώργος Συλλέκτης, ο οποίος μετέχει ενεργά στις συνεδριάσεις του Δήμου δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την τοπική αυτοδιοίκηση. 

img-1295.jpg
img-1299.jpg
img-1301.jpg
img-1306.jpg
img-1305.jpg

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη πρωτολογία του Δημάρχου Αλμωπίας. Ο Χρήστος Μπάτσης ενημέρωσε το σώμα του Δημοτικού συμβουλίου για τις πλημμύρες που έπληξαν την Αριδαία τον περασμένο μήνα ενώ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό διάσωσης ενός συμπολίτη μας, τον οποίο έσωσε ο ίδιος από τις πλημμύρες. Ο Δήμαρχος επισήμανε πως έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις αποζημιώσεις ενώ ο ίδιος μαζί με τον προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Μαρία Παππά έκανε αυτοψία σε κτήματα. Μάλιστα ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως μαζί με μηχανικούς του ΤΕΕ προχωρά σε μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στην Αριδαία. 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τους δημοτικούς Συμβούλους να θέτουν ερωτήματα προς την δημοτική αρχή αλλά και να ακούν κριτική για τις πλημμύρες, το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας αλλά και για ζητήματα καθημερινότητας. 

Ο Νίκος Παρούτογλου από την πλευρά του έθεσε ερωτήματα για τον λόγο που δεν γίνονται έργα στον Δήμο Αλμωπίας τόσο επί διοικήσεως Δημήτρη Μπίνου όσο και επί της σημερινής δημοτικής αρχής ενώ έκανε λόγο για άσχημα αντανακλαστικά από πλευράς της δημοτικής αρχής για πολλά ζητήματα. 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων. 

Απαντήσεις στους δημοτικούς συμβούλους έδωσε αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος ενώ τον λόγο πριν τον δήμαρχο πήρε και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης που απάντησε σε θέματα της αρμοδιότητας τους, όπως και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιάντσης. 

Ο Γιάννης Κετικίδης αφού αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Αριδαία παρουσίασε τα έργα που είναι σε εξέλιξη για την περιοχή τονίζοντας πως ο Δήμος είναι πάντα σε ετοιμότητα. 


Ο Δημήτρης Γιάντσης από την πλευρά του μαζί με τον Δημήτρη Βέσκο υπερασπίστηκαν την προϊσταμένη της Μαθητικής Εστίας στο θέμα που προέκυψε με τον Διευθυντή του ΙΕΚ, με τους δύο άντρες να τονίζουν πως όλοι πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Ένταση προκλήθηκε με τον Λάκη Προκοπίδη και τον Γιώργο Γιώρτσο οι οποίοι θέλησαν να επέμβουν στην διαδικασία, κάτι που επαναλήφθηκε και κατά την διαρκεια απαντήσεων του Δημάρχου Αλμωπίας. 

Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα ημερίσιας διάταξεως του Δημοτικού Συμβουλίου 

img-1310.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ