close search results icon

Τι κρατά ο ΠΑΟΚ από το «διπλό» στον Πειραιά

Κι αν το Καραϊσκάκη του 2022, αποδειχθεί η Ξάνθη του 2017, τότε υπάρχουν πολλά σημεία και αρκετές παραμέτρους που μπορούν να αποτελέσουν μία καλή βάση.

Μαεστρικό «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Γ.Καραϊσκάκης» παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση στιγματίστηκε από την διαιτησία - Το SDNA αναλύει τα σημεία που άρεσαν και κυρίως τι οφείλει να προσέξει ενόψει Αστέρα Τρίπολης.

Κι αν το Καραϊσκάκη του 2022, αποδειχθεί η Ξάνθη του 2017, τότε υπάρχουν πολλά σημεία και αρκετές παραμέτρους που μπορούν να αποτελέσουν μία καλή βάση ενόψει της συνέχειας και να του δώσουν λόγους για χαμόγελα...

Ξεκινώντας πρωτίστως από τον «μαέστρο» της αναμέτρησης, Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος πραγματοποίησε μία επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, με τρομερές βοήθειες σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, ένας «δάσκαλος» εντός γηπέδου, ένα αποκούμπι του Ραζβάν Λουτσέσκου. Για τον Μαροκινό, έχουν ειπωθεί τα πάντα, ακόμη κι αν δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης πως η ένσταση που τον αφορά ενδεχομένως και να... δικαιολογείται, εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι η τρομερή ποιότητά του.

Όπως δεν αμφισβητείται το γεγονός πως ο Λευτέρης Λύρατζης έχει πολύ πιο υψηλά στάνταρς, μπορεί να συγκαταλέγεται λόγω ηλικίας στους νεαρούς αλλά επί της ουσίας δεν ανήκει εκεί. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με σκαμπανεβάσματα, με ένα πρόβλημα στον αστράγαλο που τον ταλαιπωρεί κατά διαστήματα, ωστόσο, η γενικότερη εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο το βράδυ της Δευτέρας (17/10) έδειξε ότι ο Λύρατζης επέστρεψε. Και τέτοια ματς μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μία νέα πιο δυναμική αρχή.

Για κάθε Λύρατζη όμως, οφείλεις να έχει μπροστά σου έναν Νάρεϊ, είναι περιττό να επισημάνει κανείς -πια- την συνδρομή του Γερμανού στα επιθετικά πεπραγμένα του ΠΑΟΚ και την προσφορά του στην ομάδα, μετρώντας μόλις μερικούς μήνες στην ομάδα. Όπως αντίστοιχα και έναν Ίνγκασον για κάθε Κουλιεράκη. Ο 18χρονος στόπερ επέστρεψε στη βασική σύνθεση του ΠΑΟΚ και από την τρομερή μπαλιά που «κόβει» τον Ολυμπιακό στα δύο, ξεκινά η φάση του τέρματος με εκτελεστή τον Νάρεϊ.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως για πρώτη φορά, μετά από 15 μήνες, ο Νέλσον Ολιβέιρα κατέγραψε το πρώτο του 90λεπτο, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά σημαντικό για τον Πορτογάλο φορ που προφανώς δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε αλλά έπαιξε πολύ... ξύλο με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, είχε πολύ καλύτερα πατήματα στο γήπεδο, ήταν πολύ συμμετοχικός στη γενικότερη λειτουργία μίας ομάδας. Και βλέποντας πως έχει αντοχές και η ομάδα ρολάρει, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε πολύ συγκεκριμένες αλλαγές και αυτές αναγκαστικές.

Είναι σαφές πως υπάρχουν απαιτήσεις από τον Ολιβέιρα, και μάλιστα εδώ και τώρα, γιατί ο ΠΑΟΚ τον έχει στερηθεί, έχει νιώσει στο πετσί του την ανάγκη για φορ, ωστόσο, τέτοια ματς που θέλουν αντοχή και ποδοσφαιρικό «ξύλο», μόνο θετικά μπορούν να επιδράσουν πάνω στον Ολιβέιρα. Και αυτό είναι που είχε κατά νου ο Ραζβάν Λουτσέσκου...

Σαφώς μπορεί κανείς να ανοίξει την κουβέντα και να σταθεί και στα χτυπήματα του Τσαούση, στα τρεξίματα του Ντάντας και πάει λέγοντας... Στοιχεία που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λουτσέσκου προς ανάλυση και επεξεργασία, όπως αντίστοιχα και πιο σύνθετα και δύσκολα ζητήματα, όπως αυτό της επιμονής και της στήριξης σε ένα 22χρονο τερματοφύλακα που έχει βάσεις, καλά πρώτα δείγματα γραφής αλλά και αδυναμίες.

Το σημαντικότερο όμως για τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που είπε ο Γιάσμιν Κούρτιτς μετά το τέλος του αγώνα. Το βασικότερο σημείο που πρέπει να κρατήσει ο Δικέφαλος είναι η νίκη, την οποία οφείλουν όμως να κεφαλαιοποιήσουν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Σε αντίθεση περίπτωση, δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα! Αν και εφόσον ο ΠΑΟΚ χάσει αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα στην παρούσα φάση, θα εγκλωβιστεί εκ νέου και αυτό το πισωγύρισμα θα του κοστίσει...

πηγή: sdna.gr (Ελένη Μπούντου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ