Τηγανίτες πατάτας γεμιστές με τυρί

Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
2/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
120 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Κόψτε τις καθαρισμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια. Μόλις βράσει το νερό προσθέστε τις πατάτες και αλατίστε το νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Επαναφέρετε σε βρασμό και στη συνέχεια ρυθμίστε το χρονόμετρό σας για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τις πολτοποιήσετε, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Προσθέστε το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι. Συνδυάστε χρησιμοποιώντας τα καθαρά σας χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Σχηματίστε μπάλες σε μέγεθος 1/4 φλιτζανιού και ισιώστε τις όσο καλύτερα μπορείτε. Προσθέστε 2- 3 μικρά κυβάκια από το τυρί στο κέντρο και κλείστε τα. Ισιώστε τη γεμιστή τηγανίτα απαλά σε έναν δίσκο. Επαναλάβετε για το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε μέσα τις τηγανίτες πατάτας και μαγειρέψτε περίπου 3- 4 λεπτά ανά πλευρά. Χαμηλώστε τη φωτιά αν αρχίσουν να ψήνονται πολύ γρήγορα.
newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κύπρος: Αποστολή 1.200 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
19 Αυγούστου 2025
ΣΧΟΛΙΑ