close search results icon

«Της είπα ότι είμαστε μαζί της μέχρι το τέλος», κατέθεσε η μητέρα της Αμαλίας

Δίκη ιστιοπλόου. 

«Δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε. Έχω ένα παιδί 11 χρονών σήμερα και εδώ και 13 χρόνια ζω με τη μαυρίλα ότι της στέρησε ότι χειρότερο θα μπορούσε να στερήσει ένας άνθρωπος από έναν άλλο. Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της. Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαναέχει στα χέρια της. Για ποιο λόγο να του χρωστάω τα παιδιά μου και τη ζωή της; Αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη». Ξεσπώντας κατά του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας η μητέρα της Αμαλίας Π. κατέθεσε σήμερα στη δίκη για το βιασμό της κόρης της σε ηλικία 12 ετών.

Η υπόθεση που εξετάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ήρθε στο φως μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο του κινήματος metoo.

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα έχει ομολογήσει τα δύο από τα τρία κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνταν (γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης 12-14 ετών σε ασέλγεια), αλλά αρνήθηκε πλήρως το αδίκημα του βιασμού, για το οποίο η έδρα του πρωτόδικου δικαστηρίου τον αθώωσε. Ωστόσο ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα Εφετών Ιωάννα Τσάλη, επί της αθωωτικής πτυχής της απόφασης για το αδίκημα του βιασμού κι έτσι ο κατηγορούμενος δικάζεται και για το κακούργημα του βιασμού.

Η μάρτυρας τόνισε ότι το παιδί της βιάστηκε από τον κατηγορούμενο και πως δεν κατάλαβε τι συνέβαινε: «Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια, δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ πρώτα απ'όλα»

Σύνεδρος: πως δεν καταλάβατε μία διαφορά σε ένα παιδί 11-12-13 ετών που βιάζεται; Πως μπορεί να το κρύψει ένα παιδάκι;

Μάρτυρας: Είχα τέλεια σχέση μαζί της, ήμασταν κάθε μέρα μαζί, είχε κλειδώσει όμως, είχε κατεβάσει κουρτίνα (...) Εγκλωβίστηκε τόσο πολύ στο συναίσθημα που της δημιούργησε ο κατηγορούμενος... αυτό που με θλίβει είναι ότι δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς της και αυτό ξέρετε ποσό άσχημο είναι για μένα;

Αναφερόμενη σε μώλωπες που είχε εντοπίσει πάνω στο παιδί της, υποστήριξε πως η 12χρονη τότε Αμαλία της έλεγε πως ήταν από την προπόνηση. «Δεν αντιλήφθηκα κάτι περίεργο. Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο φιλικό προφίλ και ολοι οι γονείς τον εμπιστευόσασταν», υπογράμμισε.

Πρόεδρος: Πότε ξεκινά η Αμαλία να λέει τι έχει γίνει; Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μια σιωπή. Πως αποφασίζει να βγει προς τα έξω;

Μάρτυρας: Βλέποντας την Μπεκατώρου στη τηλεόραση να εκθέτει το δικό της βίωμα και την κίνηση που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο της, της έστειλε μήνυμα για να εκφράσει ότι το έχει ζήσει και εκείνη αυτό. Πριν στείλει το μήνυμα μας είχε πει ότι θέλει να καταγγείλει. Το μόνο που της είπα είναι ότι είμαστε μαζί της μέχρι το τέλος.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ