close search results icon

Το αυτοκίνητο που γυρίζει γύρω από τον εαυτό του (vid)

Το concept είχε παρουσιαστεί αρχικά το 2018, αλλά τώρα πήρε τη μορφή που θα δείτε. 

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας και ένα από τα highlights είναι η στροφή επί τόπου.

Υπεύθυνοι για την παρουσίαση του ξεχωριστού αυτού οχήματος είναι η Hyundai Mobis, εταιρεία ανταλλακτικών των νοτιοκορεατών και το ειδικό τμήμα που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση. Στην ουσία, παρουσιάστηκε η τεχνολογία e-Corner που επιτρέπει στο όχημα να κάνει πολλά από αυτά που θα περιγραφούν παρακάτω. Το αυτοκίνητο είναι ένα Hyundai Ioniq 5 και εφοδιάζεται με πολλά συστήματα, όπως ηλεκτρικό μοτέρ, ηλεκτρικά αμορτισέρ, brake by wire και steer by wire, που επιτρέπει στον οδηγό να το χρησιμοποιήσει κάπως διαφορετικά.

Το concept είχε παρουσιαστεί αρχικά το 2018, αλλά τώρα πήρε τη μορφή που βλέπετε. Η τεχνολογία e-Corner αναμένεται να εφοδιάζει πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ξεχωρίζει διότι μπορεί να περιστρέψει και τους τέσσερις τροχούς κατά 90 μοίρες, επιτρέποντας στον χειριστή να αποχωρήσει κάθετα από τον χώρο στάθμευσης. Επίσης, οι τροχοί περιστρέφονται κατά 45 μοίρες, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να κινηθεί γύρω από τον εαυτό του, έχει επίσης τη δυνατότητα να οδηγηθεί σε διαγώνια κατεύθυνση, αλλά και να περιστραφούν μόνο οι πίσω τροχοί, σαν περονοφόρο.

Αξίζει να τονιστεί πως την τεχνολογία στροφή-τανκ, όπως είναι περισσότερο γνωστή, τη χρησιμοποιεί και η Rivian, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, για να επιτευχθεί αυτό, λειτουργούν όλοι οι τροχοί, αλλά με αντίθετη φορά των δεξιών με τους αριστερούς.

Δείτε το video:

πηγή: sdna.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ