close search results icon

Το «εγώ ήθελα ΠΑΟΚ» του Κοτάρσκι

Μετά το τεράστιο ποδοσφαιρικό σχολείο που λέγεται Άγιαξ, ο Κοτάρσκι έψαχνε παιχνίδια, έψαχνε ομάδες προκειμένου να «ψηθεί».

Το «εγώ ήθελα ΠΑΟΚ» του Κοτάρσκι

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι μίλησε με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια για την επιλογή του ΠΑΟΚ, εξήρε τους Θεσσαλονικείς αλλά το... βασικότερο είναι πως απολαμβάνει την πρόκληση του Δικεφάλου!

Στην προκειμένη είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αποτέλεσε το στοίχημα του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Χαρακτηρίστηκε η σημαντικότερη μεταγραφή της σεζόν καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια λάθους. Και στο πλαίσιο της ανανέωσης, του νέου πλάνου που θέλουν να υπηρετήσουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, στράφηκαν σε έναν τερματοφύλακα, ετών 22. Γεγονός που προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο στην επιλογή τους. Όλα αυτά όμως είναι γνωστά...

Όπως -επίσης- γνωστό είναι πως ο Κοτάρσκι έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες του ΠΑΟΚ και «κουμπώνει» εξαιρετικά στη νέα ομάδα του Δικεφάλου, με τους Θεσσαλονικείς να μοιάζουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα πρώτα διαπιστευτήρια του, γνωρίζοντας καλά πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει και δύσκολες ημέρες στη «δουλειά».

Για πρώτη φορά όμως είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς πως το βλέπει ή καλύτερα το αντιμετωπίζει και ο ίδιος. Και η αλήθεια είναι πως μιλώντας στην πατρίδα του, ο Κοτάρσκι μοιάζει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από τα όσα συνάντησε στον ΠΑΟΚ: «Όλα είναι πραγματικά τέλεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 22χρονος πορτιέρε, επισημαίνοντας πως το κλαμπ, η πόλη, η πρααγματικότητα που συνάντησε, ξεπέρασαν τις προσδοκίες του.

Το βασικότερο όμως για τον Κοτάρσκι είναι πως όλα κυλούν βάσει του πλάνου που του παρουσίασαν από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Ζοσέ Μπότο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ του έκανε σαφές πως τον έχει επιλέξει για τον βασικό του τερματοφύλακα και προτίθεται να στηρίξει την επιλογή του. Στην πράξη; «Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την ποδοσφαιρική μου ιστορία είναι το γεγονός ότι είμαι βασικός συνεχώς».

Μετά το τεράστιο ποδοσφαιρικό σχολείο που λέγεται Άγιαξ, ο Κοτάρσκι έψαχνε παιχνίδια, έψαχνε ομάδες προκειμένου να «ψηθεί». Δεν δίστασε να γυρίσει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Γκόριτσα γιατί ήξερε πως θα βρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και τα κατάφερε. Μέσα σε έναν χρόνο, είδε τον ΠΑΟΚ και την Ντιναμό να τον διεκδικούν αλλά... «εγώ ήθελα τον ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ τον κρατά «ζεστό» και με φόντο την Εθνική! Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι θα παλέψει με την Εθνική Κροατίας στα Play Offs του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στην Δανία. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πούλα της Κροατίας (23.09), ενώ ο επαναληπτικός στο Βέιλε (27.09). Ο Κροάτης πορτιέρε αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση ενώ αποτελεί και τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Πηγή: sdna.gr (Ελένη Μπούντου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ