close search results icon

Το είχαμε πει: Διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 23,58%…

Φαινόταν η διαφορά. 

Τεράστια νίκη και στους Έλληνες του εξωτερικού κατέγραψε στις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία, καθώς στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών προηγείται με «double score» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που πηγάζουν από το υπουργείο Εσωτερικών, στην Αυστρία και σε ενσωμάτωση των ψήφων σε 80%, προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό της τάξης του 43,68%. Αντίστοιχα, στο Βέλγιο που η ενσωμάτωση βρίσκεται στο 84,3% το κυβερνών κόμμα προηγείται με 47% έναντι 19,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την απογοητευτική απόδοσή του στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προηγείται σε τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι στην ελληνική επικράτεια, η μόνη εκλογική περιφέρεια που κατάφερε να κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτός της Ροδόπης.

Ειδικότερα, στη Σουηδία με την ενσωμάτωση να φτάνει στο 83,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% έναντι 22,1% της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ισπανία, αντίστοιχα, το κόμμα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα προηγείται με ποσοστό 30% και ακολουθεί η ΝΔ με 27%.

Επίσης, στην Πορτογαλία με ενσωμάτωση 87,9%, το κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 39,2% έναντι του 17,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, όπου και η ενσωμάτωση είναι στο 74,5% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 37,2% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Γαλλία, μάλιστα, αυξημένα ποσοστά καταγράφει και το ΚΚΕ, το οποίο και συγκεντρώνει 13,8%.

Στη Γερμανία με την ενσωμάτωση να φτάνει το 76,0%, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43,65%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,69%, τρίτο το ΚΚΕ με 13,06%, τέταρτο το ΜέΡΑ25 με 9,15% και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 6,77%.

Φαινόταν η διαφορά

Δεκάδες απόδημοι Έλληνες ψήφισαν από τη χώρα που διαμένουν. Κι αν νομίζετε πως το νούμερο είναι αμελητέο, αρκεί ν’ αναφέρουμε πως μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 1860 εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν οι συμπατριώτες μας που μένουν στο εξωτερικό.

Όπως είχε γράψει το instanews.gr, οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, κάτι που τελικά έκαναν δίνοντας μεγάλα ποσοστά στη ΝΔ.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ