close search results icon

Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα για να «τρίξει τα δόντια» σε Ιράν και Χεζμπολάχ – Τεράστιες οι απώλειες αμάχων

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εδώ και ένα μήνα και πραγματοποίησαν πρόσφατα χερσαία εισβολή.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί σκόπιμα «δυσανάλογη δύναμη» στη Γάζα και στοχεύει «πολιτικές υποδομές» σε μια προσπάθεια να επιδείξει τη «στρατιωτική του δύναμη» στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με εμπιστευτικό υπόμνημα της ολλανδικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, τις οποίες επικαλείται το Politico.

Το σημείωμα, που συντάχθηκε από τον Ολλανδό αμυντικό ακόλουθο στην πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, και το οποίο είδε το ολλανδικό δίκτυο NRC, αναλύει τη στρατιωτική στρατηγική του Ισραήλ στη Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εδώ και ένα μήνα και πραγματοποίησαν πρόσφατα χερσαία εισβολή, σκοτώνοντας περισσότερους από 11.000 ανθρώπους σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο αμυντικός ακόλουθος υποστηρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δικές του απώλειες και «να επιδείξει στρατιωτική δύναμη» προκειμένου να «αποδείξει στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι δεν θα σταματήσει σε τίποτα», ανέφερε το NRC. Αυτή η στρατηγική έχει την πρόθεση να προκαλέσει σκόπιμα μαζική καταστροφή στις υποδομές και στα κέντρα των πολιτών» στη Γάζα, στοχεύοντας σπίτια, γέφυρες και δρόμους και προκαλώντας τεράστιες απώλειες αμάχων.

Η προσέγγιση του Ισραήλ παραβιάζει «διεθνείς συνθήκες και νόμους πολέμου» και αυξάνει την πιθανότητα περιφερειακής κλιμάκωσης, ανέφερε το σημείωμα. Ο αμυντικός ακόλουθος της πρεσβείας έγραψε επίσης ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εξαλείψει πλήρως την απειλή της Χαμάς, έναν «στρατιωτικό στόχο που είναι ουσιαστικά αδύνατο να επιτευχθεί», ενώ υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει κίνητρο την εκδίκηση.

Το σημείωμα κατηγορεί επίσης την Ολλανδική κυβέρνηση ότι γνωρίζει την «ανελέητη προσέγγιση» του Ισραήλ, αλλά δεν την καταδικάζει. Θυμίζουμε ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, την περασμένη εδομάδα, είπε στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ «πρέπει να δείξει ότι αυτό που κάνει είναι αναλογικό», ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ζήτησε δημόσια κατάπαυση του πυρός.

πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ